Estimat Jordi

Un relat de: Esther Llombart Ramis
Estimat Jordi,

Quan érem petits, recordes com començàvem l’estiu? La nit de Sant Joan, punt de partida de les nostres vacances, miràvem com es cremava tot allò que era antic i com les flames enrojolades espantaven els núvols, les pedregades i el mal temps. L’endemà preparàvem, tots junts, els dies que vindrien. Fent una cadena, movíem i col·locàvem, una a una, les pedres que acabaven conformant la nostra bassa del riu, una bassa alta i forta, resistent als embats i a les crescudes de l’aigua. Construíem un entorn idíl·lic, i era nostre. Mà sobre mà, pedra sobre pedra, calidesa, vigor i llum.

Ara farem igual, perquè la força no la tens tu ni la tinc jo, la tenim tots si treballem plegats. Els dies foscos i l’hivern han de quedar enrere, com el malson quan obres els ulls. Tornarem a preparar l’estiu, amb la il·lusió del regal per obrir, però amb la fermesa del roc que no es mou d’allà on és. L’únic mur que farem caure serà aquell que s’erigeix cínic i presumptuós i que et té tancat com si fossis un delinqüent. L’única cadena que segarem serà aquella que ens priva de llibertat. Estructura metàl·lica, freda, somorta i grisa.

Sant Joan acabarà arribant. Ho veurem, ben aviat,
Manel

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • I per Sant Josep?[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-01-2018 | Valoració: 10

    Gairebé ha passat un mes de la publicació del teu relat i tot continua igual. Fa pena, angoixa i la sensació de mala llet va en augment. És un escrit emotiu que tan de bo arribi a qualsevol dels dos Jordis. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Com més aviat millor[Ofensiu]
    iong txon | 07-01-2018

    Si pot ser per Sant Jordi, que no sigui per Sant Joan. No sé quin dels dos Jordis és el destinatari de la teva carta oberta. Entre els dos Jordis, el vicepresident, el conseller d'interior i els tres detinguts per defensar les urnes el dia del referèndum, encara tenim set patriotes empresonats per aquest estat que no ha parat mai de fer-nos la contra. Hi estem endeutats, mai no podrem agrair-los prou el seu coratge i el seu sacrifici.

  • Això esperem[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 07-01-2018

    Això esperem, Esther, que Sant Joan arribi aviat!
    Bon any relataire!