estances sense majúscules: poble, petó, façana

Un relat de: antonvaitot

quan camino pels carrers del meu poble me n'adono del temps que no hi he passat. dec moltes petjades als carrers, moltes mirades als fanals i a les façanes de les cases. però sobretot el que dec al meu poble és mirar-me a la gent d'aprop, els avis que caminen sols tarda rere tarda, quan ningú més ho fa, les dones que segueixen anant a missa i s'embafen de la fortor de l'encens. dec tant al meu poble que si no fos per ell no hi seria.

un petó és un moviment incert dels llavis amb uns altres. encara que ben mirat un petó no és res més que un contacte místic entre dues persones. l'últim cop que vaig besar-te tu devies tenir un parell de mesos menys. érem a deu mil quilometres d'aquí i encara me'n recordo. tu sigui pel que sigui encara hi segueixes. i no me'n penedeixo. tampoc t'estic demanant que vinguis sinó que, quan ho facis, duguis només un bri d'aquell record que va fer que, per un segon, fóssim un.

la façana de color groc del carrer de ca parruquet és, en definitiva, d'estil modernista. ningú li ha parat atenció, fins i tot, aquells als que els emmascara les seves vides. és a dir, als seus habitants. ahir mateix hi vaig passar per segon cop en un parell de dies i vaig tornar a mirar-la. per un moment vaig trencar la rutina de mirar al terra quan caminem i vaig meravellar-me. semblaves diferent. crec que fins i tot em va fer vergonya alçar el cap sense senyar-me. tant és, allí eres tu. d'un groc pàl·lid, com si no volguessis viure.

Comentaris

  • hola![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 11-12-2006

    perdona però només volia respondre al teu comentari i no sabia si llegiries el fòrum..
    Sí, tens raó, els meus estudis no em faràn poeta, em faràn informàtica. I no escric mai sonets, potser hauria però no m'he proposat encara fer poesia en tota regla, tan sols experimento i n'aprenc a poc a poc. Llegir sí que llegeixo, tot i que no tant com voldria perquè no tinc temps.
    Per cert, el poema que vas llegir va ser el primer relat que vaig penjar aquí i el tenia guardat de quan el vaig escriure, encara massa adolescent (jeje). Si et ve de gust, et recomano que llegeixis més aviat dels últims relats, n'hi ha prosa i poesia.
    gràcies pel teu comentari, però!

    petons!

  • et contesto aquí [Ofensiu]
    gypsy | 11-12-2006

    perquè no sé si llegeixes el fòrum.
    Primer, el record del meu pare no és una merda, és el que és.
    Després escric el que més em ve de gust i amb el que millor amb sento, per ara no són els sonets.
    Entenc que no t'agradi el que escric i ho respecto, però podies tenir més cura al fer comentaris tan despectius.

    A mi no m'ajuden ni m'inciten a millorar.

    Sort, company.

    gypsy