Esperits presoners - 2ª Part i ultima

Un relat de: Naiade

L'Omar, cada dia desitjava més l'Asma, però una feblesa fins les hores desconeguda, el feia captenir i es veia incapaç de forçar-la a donar el pas, era massa el que se l'estimava, i per res del món volia fer-li mal.
Quan ella va dir-li que molt a pesar seu, havia pres la decisió de deixar l'escola per tal d'evitar que continués aquella relació impossible i aturar el mal que ja s'estaven fent. L'Omar és va desesperar i enutjat, va perdre el nord, i ple de fúria per la frustració va deixar anar tota la seva ràbia, dient-li paraules que la van ferir.
L'Asma va tornar a casa seva plorant, encara que a pesar de tot, no podia deixar d'estimar-lo. L'únic que la reconfortava o més aviat l'enganyava era pensar que havia triat el camí correcte.
Ell, a partir d'aquell moment va viure com una ànima en pena, per una banda es sentia cruel pel que li havia dit, per l'altre és justificava a ell mateix, tot dient-se que ella també n'era culpable per la covardia que l'impedia acceptar el que el seu cor sentia.
Tots dos van anar sobrevivint, encara que un fiblo dolorós s'havia adherit al seu pit i sempre més en tindrien la marca.

Van coincidir poques vegades, però cada cop que es trobaven, un estrany sentiment els feia tornar febles i amb prou feines balbucejaven uns lleus mots mentre tornaven a allunyar-se a contracor, deixant que la vida fes el seu curs.

En Hassan, encara que mai va sospitar al que la seva dona havia renunciat per ell, una ombra d'incertesa l'inquietava quan veia la tristesa que s'anava apoderant d'ella dia a dia, només el petit Alí aconseguia fer-la riure i tirar endavant.

Van passar els anys... En Hassan havia aconseguit posar un bar, l'Asma acostumava a anar-hi a l'hora de tancar i tornaven a casa plegats.
Un mati, com feia l'Asma de tant en tant, va entrar al bar portant unes pastes típiques del seu país a fi de servir-les als compatriotes que freqüentaven el bar i que tot sovint en demanaven. En Hassan, immutable, era rere la barra preparant algun cafè. l'Alma és dirigia cap a la cuina quan per un impuls es va girar, mirant l'escala que portava al pis de dalt com si algú l'hagués cridat, va quedar esglaiada quan va veure l'Omar que en baixava, ell va aturar-se, també sorprès de veure-la allà, a aquell bar on anava tot sovint sortint de la feina, sense saber que tenia res a veure amb ella.
"Esperits que és van cridar darrera la presó dels cossos que ignoraven que l'anima no te ulls, però sent més enllà de tot."
Les seves mirades és van trobar ignorant tot el que els envoltava, lliures per un moment, van apropar-se amb ànsia i encara que els seus cossos no és van tocar, van sentir com per uns lleus instants, les seves animes incomplertes eren una.
En Hassan va restar inert observant amb dissimulo aquella situació tan atípica i contràriament al que és podia esperar d'ell, va quedar-se quiet i silenciós rere la barra, esperant inquiet el desenllaç.
Desprès d'intercanviar uns breus mots maldestrament, l'Asma i l'Omar van dir-se adéu, sabent que aquest cop era per sempre, sabent que mai podrien trencar els tabús que els separaven, però segurs de que mai podrien oblidar-se.
Els ulls aquosos dels dos no van deixar de mirar-se fins que la distancia va enterbolir les seves figures i van traspassar la frontera de la distancia.
Asma i Hassan no es van dir res aquell dia, deixant sedimentar amb silenci el que havia estat inevitable. Van tancar el bar com cada nit, al tornar a casa, una atmosfera densa embolcallava l'ambient i cap dels dos sabia quin paper fer.
L'Asma tenia la ment enterbolida pels últimsesdeveniments que la superaven, però tot i això va intentar actuar amb normalitat anant a fer el sopar com cada nit, i acotxat l'Ali. Mentre pel seu cap creuaven imatges abstractes dels moments viscuts amb l'Omar sota la mirada atenta dels ulls d'en Hassan, que ara se li presentaven enutjosos dins el seu cap atemorit per les conseqüències que podia tenir el que havia succeït. Per contra en Hassan va actuar com si no se n'hagués adonat de res. Encara que entenia perfectament el que feia temps sospitava, també sabia que l'Asma no el trairia mai. Aquella va ser una nit especial, van fer l'amor amb una intensitat fins les hores desconeguda pels dos. Allò era el començament d'una nova etapa.
L'Asma i en Hassan van tenir dos fills més.
L'Omar i L'Asma no es van tornar a veure.



Comentaris

  • Negant-se[Ofensiu]
    ESTEL | 06-02-2009 | Valoració: 10

    a l´amor, o pot ser tornant-lo a intentar. Sempre he pensat que s´ha de lluitar per l´amor, però hi ha tantes situacions al voltant de l´amor que mai saps el que has de fer i el que no. Penso que en la vida tot s´ha de valorar, s´ha de fer una valoració del que tens, del que pots perdre.....És una història trista si pensem en l´Asma i l´Omar, però una vegada han decidit que no volien continuar, sembla ser que agafen de nou les riendes de la seva vida i tiren cap endevant amb el que suposadament els feia feliços. Estar clar que abans de la calma, ha hagut un patiment i una angoixa per no estar junts.

    Bona nit Naiade, i es nota que l´amor sempre esta present en la teva vida.

    Un petó molt i molt gran

  • Una historia[Ofensiu]
    Melcior | 27-06-2008 | Valoració: 10

    que certament et captiva del tot , mai és fàcil decidir segons quin tipus de situacions , sigui amb la cultura que sigui , si però que es cert , que la llibertat personal de cada un et pot fer veure més camins , més possibilitatas ,
    Endavant!

  • el valoro[Ofensiu]
    ANEROL | 25-06-2008 | Valoració: 10

    per valent. M'ha agradat més la segona que la primera part, però hi ha alguna cosa que no acabo de copsar: el final

  • El relat segueix el seu cami[Ofensiu]
    joanalvol | 25-06-2008 | Valoració: 10

    però a mi m'ha suggerit un munt de preguntes.
    Si per una felicitat suposada, l'Asma i l'Omar hagueren ajuntat els seus cossos, era l'actitud correcta fer mal a uns tercers, el fill i la parella?
    Està justificat el mal? La nova parella hauria estat de debò feliç? Si el mal es justifica a contracor, per un desig, doncs fins aleshores no és altra cosa, induint a la consciència acceptar allò que potser a ella no li convé, és lícit? Si d'altri esperem sempre el bé, és lícit respondre amb el mal?
    És que la unió carnal, el sexe, ho és tot? Cal seguir sempre els impulsos sense saber què són?
    Podem posar-nos en la pell i el cor dels protagonistes?

    Un relat que crea polèmica, crec que sempre és bo.

    Una abraçada
    Joanalvol

  • Captius[Ofensiu]
    bocidecel | 22-06-2008 | Valoració: 10

    Una història que enganxa fins al final, trista i real. Dues ànimes separades per sempre, però resignades al seu destí. Tenim sort els que no som captius de tradicions, costums i bones maneres, els que podem decidir amb l'única pressió del dolor que causarem. Un relat actual que té molt diverses versions. Fa uns anys podrien ser-ne protagonistes perfectament les nostres mares i pares, o els nostres avis i avies.

    M'ha agradat molt, ha estat un plaer.

    Una abraçada.

  • Ànima en pena[Ofensiu]
    llacuna | 20-06-2008 | Valoració: 9

    És trista la situació de l'Omar destinat a ser una ànima pena, crec que es mereix també en algun moment tornar-se a ilusionar i creure en el amor, potser aquest cop sense tanta necessitat de lligar curt :)
    Petons,
    Naiade

  • Necessitat[Ofensiu]
    Bonhomia | 20-06-2008 | Valoració: 10

    Menys el final, aquesta segona part és trista. Suposo que si l'Omar queda ferit, el desenllaç es vincula amb una necessitat d'amor fidel que per a l'Omar era pràcticament impossible.
    L'amor té sempre molts misteris.


    Sergi

Valoració mitja: 9.88

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275344 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com