Espècies en extinció

Un relat de: markitus

Cada dia desapareix alguna espècie animal o vegetal del nostre planeta. En els últims 500 anys n'han desaparegut vuit-centes setze espècies animals i pel que es veu el ritme de desaparició s'ha accelerat. A Catalunya hi ha espècies que també estan en perill, la truita de riu autòctona, algunes espècies de tortugues que viuen en els nostres rius.

També n'hi ha d'altres que ja no hi són com el llop o l'ós, bé aquest s'està reintroduïnt. En el mar veiem en els útlims estius el problema que hi ha amb les meduses, n'hi ha moltes, per què? doncs perquè els animals que se les mengen han desaparegut o estan a punt. Quan busquem les causes del perquè aquesta acceleració, en totes hi apareix l'ésser humà tant directament com indirectament. L'expansió de l'ésser humà ha envaït els espais naturals d'algunes d'aquestes espècies, la lluïta per l'espai sempre l'ha guanyat l'home i la sobreexplotació ha empobrit el mar. L'equilibri de la natura l'ha trencat l'ésser humà que s'ha cregut que està per sobre de tot sense adonar-se que sense la resta d'animals i plantes la vida no seria possible. Molts éssers en perill de desaparèixer del planeta sense haver fet res per merèixer-ho. Moltes vegades parlem que els nens que viuen a les ciutats no han vist mai una gallina, potser a aquest pas ni això podrem veure.

És curiós que tantes espècies estiguin desapareixent sense haver-ho provocat, quan l'únic animal que mereix desaparèixer és el causant de tot aquest desastre, l'ésser humà.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de markitus

markitus

34 Relats

19 Comentaris

29604 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La veritat és que mai havia pensat en publicar les meves reflexions, ho vaig començar a fer en un blog. M'agrada escriure, tot i que sé que amb limitacions, però m'ajuda a millorar.