Espaguetis

Un relat de: Txar Lee
Un dia de tardor, quan la dona arriba a casa, sorprén el seu marit parant la taula i servint el menjar que ell mateix ha cuinat fa uns minuts. Acaben de dinar i ella, més contenta que de costum, el felicita i el besa tendrament.

A la nit, l'home mira el partit de futbol mentre conversa per telèfon amb el seu germà, al qual comenta, entre d'altres coses, el meravellós plat que ell mateix ha preparat eixe matí. La dona el talla i l'avisa que la taula ja està parada i el sopar a punt. Ell respon que ja va i que no tarda gens.

Al dia següent, durant el desdejuni, l'home recorda a la seua estimada el sabor que tenien els espaguetis del dia anterior i que estaven força bons i que és d'allò més dificil aconseguir una textura tan al dente. Ella respon que sí, que estaven força bons, i li dedica un dolç somriure tot just comença a recollir les deixalles de la taula.

Una vesprada d'hivern, quan l'home fa el camí diari cap al bar, es creua amb un dels seus millors amics de la infància, el qual li pregunta sobre la seua vida actual i la relació amb la seua dona. Ell comenta que, malgrat la seua situació d'atur que ja es perllonga més del que voldria, els va molt bé, estan feliços i cada vegada més compenetrats, i acaba posant com a exemple l'esplèndit guisat que havia elaborat feia ja, gairebé, unes setmanes.

A la penya de la travessa del barri d'on és assidu des de fa anys, tots es troben amb moltes ganes de tastar, contra més aviat millor, una de les seues especialitats culinàries. Al peepshow del cantó el coneixen com el cuinetes, i al club del pis de dalt les senyoretes ja l'apoden, amb més confiança, el Ferran Adrià del barri. Per les nits somia en importants concursos de cuina, i la seua mare, que es troba cada dia més orgullosa de tindre un fill tan competent en els afers gastronòmics, conta a les seves amigues les peripècies del seu homenet i no dubta a l'afirmar que això es deu a la gineta (que vol dir genètica), i que ha eixit a ella sense cap mena de dubte.

Al cap d'un temps considerable, un dilluns d'estiu, la dona arriba a casa i sorprén el seu marit estenent la roba que ell mateix ha rentat fa escasament uns minuts.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer