ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ DELS PARES SERVITES. VILA-RODONA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava – intentant treure’n la millor imatge – l 'edifici de la que fou església de Sant Llorenç, del convent dels Dolors, del Pares Servites.

Situat als afores de vila-rodona, a l'antic camí que la comunicava amb Aiguamúrcia, és un edifici de planta basilical, molt ‘visible’, per les seves proporcions.

Del conjunt NOMÉS val la pena remarcar la composició de la façana, amb un porta, avui tapiada d'arc escarser i escut centrat, una obertura circular, també tapiada ,i a la part superior, i un acabament de línies sinuoses.



Tot l'edifici presenta modificacions quant a les obertures, practicades irregularment. El material emprat és la pedra vista

Llegia que el conjunt s'havia començat a construir l'any 1599, i que en diverses ocasions, els frares van haver de deixar l'edifici a causa d'esdeveniments bèl•lics.

L'any 1835 , com a conseqüència de la desgraciada desamortització que va comportar la pèrdua irremissible d’una bona part del Patrimoni Històric i/o Artístic, per tapar ‘ els forats ‘ de l’endèmica estultícia i corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, el convent fou definitivament abandonat, i va patir incendis i robatoris.

En els dies de la Primera Guerra Carlina – veritable Guerra Civil, més enllà d’aquest eufemisme qualificatiu - , el convent va ser enderrocat per fortificar Vila-rodona, l'església de Sant Llorenç fou conservada com a magatzem de vi.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425214 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com