ESCRIVIA AMB UNA OLIVETTI VERDA. Ha participat en el repte calasic Dxxxv

Un relat de: Annalls
Estava escrivent amb una Olivetti portàtil de color verd, una cigarreta a la boca i un altre cremant-se al cendrer; afora queia un aiguat, les gotes retopaven amb força contra el terra de la terrassa.
Era a la seva habitació, tenia un escriptori que li havia fet a mida el fuster, ple de frases contestatàries i reivindicatives, dinou anys, texans i camisa masculina amb coll de Maó, calcava menorquines amb sola de pneumàtic de camió...Al tocadiscos David Bowie; podia passar-se hores i hores escrivent, era l’únic que donava sentit a la seva vida, publicava alguna cosa a la revista Vibracions i en la del club CCC, en l'apartat col• col·laboracions del lector. Confiava estudiar periodisme, tot i que la psicologia també li interessava i molt...de fet ja havien quedat amb una amiga que ella faria psicologia, i l'altra psiquiatria i treballarien juntes...però ostres això d'escriure …l’enganxava molt fort, de fet no entenia d'un sortia tot el que quedava al paper.
Es va sentir un soroll, no li va donar importància , seria qualsevol cosa...Eren les 12.30h de la matinada , a casa hi havia el pare que dormia i ningú més, no va fer cas, a l’estona una altre soroll , no l’identificava be, per la musica que li arribava a traves els auriculars , així que va sortir al passadís , va mira amunt i avall; la porta de l’habitació del seu pare era entreoberta, es va assegurar de que estes dormint, tot i que els ronxets que es sentien no ho feien necessari! Va tornar a escriure i al cap de poc, passes! Aquest cop ho va identificar com passes …
Que passava aquí? Va sortir i va revisar les habitacions de la casa una a una, obrint el llum i amb el cor ara si, a cent! Uf, quin respir cada cop que comprovava que tot estava en ordre...els armaris, sota el llit... res fora de lloc .
Quan va tornar al escriptori va notat quelcom diferent...els folis... on eren els folis que tenia escrits!!! Per Deu que passava ? Que coi estava passant? Creient que potser el pare li feia broma el va despertar , ell va obrir els ulls de mal humor i li etziba un: que passa? Perquè em despertes?
Mira es que...i li explica el que esta succeint fa una estona...ell la mira i li diu: deixem dormir! Sempre has estat una fantasiosa , ves a dormir i deixat de romanços...
Va pensar que tenia raó i era el millor, ja era força tard. Al entrar de nou a l’habitació quelcom va atraure la seva atenció, el llit, damunt el blau marí dels llençols .s’hi estenien varies taques blanquinoses...va pensar en la possibilitat de que ja hi fossin...però...els havia canviat al mati...ho hagués vist...
A darrera seu una corrent d'aire fred, el soroll de passes i una rialla...
L’endemà la seva professora de Ioga, li va parlar dels esperits juganers.

Comentaris

  • I les dones se les representa amb molts braços perquè podem fer mil coses alhora![Ofensiu]
    Mena Guiga | 14-02-2013

    Dones al poder!

    Annalls, el final m'ha encantat perquè són esperits trapelles i, per tant, benignes, oi?
    Potser volien que la jove escriptora tornés a escriure...per tal que practiqués...

    Ara passo a dir-te 'cosetes' que he clissat i te les dic amb un cafè amb llet i uns bunyols de l'Empordà , au!

    'assegurar-se de que estes'---------assegurar-se (el de fora) que estigués
    va mira-----va mirar
    al escriptori-------a l'escriptori
    deixem-----deixa'm
    Deu-------Déu
    Que coi------Què
    (i tens més 'que' de pregunta desaccentuats...tu menges entrepans d'accents o què ---què, veus?---- per sopar?) (ara serà per dinar!)
    musica-------música
    a traves els-----través dels
    ara si--------------ara sí
    ves-----------vés
    deixat------------deixa't
    al entrar--------a l'entrar
    Ioga.-----en minúscula
    escrivent--------escrivint

    Quan poses 'seva atenció' jo crec que al darrere hi ha d'anar o punt o dos punts. Cal aquesta pauta en una lectura oral i per entendre's millor.
    Quan enumeres coses a l'escriptori sembla com si 'dinou anys' també fos una de les coses i no és així, és clar.

    Jo crec que els follets ho han fet, tot això. I amb la millor de les intencions: que no paris d'escriureeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

    Mena

    *ah, allò de la llet de vaca. És preferible desnatada o llet de cibada. I el formatge millor de cabra (boja). Però un cafè amb llet com mana en un cafè amb amigues i un croisant marrano també proven, eh?????

  • analls![Ofensiu]
    polpa d'aire | 13-02-2013

    He vist en un comentari que vas a classes i passes el corrector! Me'n alegro nolt! Espero que gaudeixis aprenent!
    El corrector falla sovint i volia aconsellar-te que si tens algü de cofiança li facis llegir el que escrius (encara que l'altre persona no sigui massaexperta quatre ulls sempre sób millor que dos!)

    Gràcies per llegir-me!

    Et deixo el meu mail per si necessites res! Cristina.cabrera.ep@gmail.com

    una abraçada

    polpa

  • Annalls[Ofensiu]
    Gabriel M. | 12-02-2013 | Valoració: 10

    M'ha agradat llegir-te. HAs sabut portar-me de principi a fi pel teu relatet i això és molt bo.
    Sinzerament... una besada.

  • Benvolguda Analls,[Ofensiu]
    brins | 07-02-2013 | Valoració: 10

    M'has tingut intrigada durant tot el relat; has aconseguit envoltar de molt misteri tot el que expliques, i això és un gran mèrit. No deixis d'escriure.

    Agraeixo moltíssim el gran nombre de comentaris que m'has enviat, ets un sol! Gràcies.

    Rep una abraçada molt afectuosa,

    Pilar

l´Autor

Foto de perfil de Annalls

Annalls

84 Relats

568 Comentaris

76542 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
M'agradaria saber escriure, captar allò que sents i trasformar-ho en paraules.
Jugar amb elles per posar-les de la manera més harmoniosa. Dir el mateix que han dit d'altres però que no s'assembli gens, fins i tot donar naixement a expressions .
M'agradaria que si algú em llegeix , s'aturi a deixar un comentari per ajudar-me a fer-ho millor.