Escrits en paper d'estrassa (1). Ereccions

Un relat de: rnbonet

Avui he agafat altra vegada el tren. De rodalies. Només sis quilòmetres i escaig. A la finestreta, quan he demanat el bitllet, la xicota ha fet un somriure.

-I per què el vol? Si el revisor no passarà!

Així que li he fet cas. Diners que m'estalvie. He fet sis passes enrere- una per cada quilòmetre a recórrer- abans de girar-me d'esquena i enfilar cap l'andana. Assegut al tercer vagó, tercer seient mà esquerre en sentit de la marxa, he rumiat que aquest és un país pobre. Míser en tot. I no pel país, que és fèrtil, amable, sinó per l' equació desequilibrada i ‘sinequanon' institucional. És a dir, rebombori massiu ‘versus' apaigavant i manifest passotisme entre una i altra comandita. O entre bot i bot. Fixeu-vos, si més no, que només té ereccions cada quatre anys.

En aquesta època, tothom va content. I bota, i bota. I tots boten, fins arribar a l'èxtasi. I després, el desengany. I la plorera. Per tot allò que han botat. I per com els ha anat l'erecció. Gairebé sempre malament.

I la erecció no és secreta, perquè a tot fill de veí se li nota, almenys, la trompa al nas. I a les filles de veïna els passa el mateix, sense adminicles elefantíacs notables a la vista. Però sols de veure-les tombades pels cantons, amb aires desmaiats i fent aïs cridadissos, ja se'ls hi nota, ja!

Ai! Ara que recorde! Que me n'havia oblidat que cal botar demà, que de nou hi ha ereccions! Botarem de valent! Encara que, desentrenats en el bot, no sé com quedarem! Segurament, com Camot!

Comentaris

  • gypsy | 24-11-2007 | Valoració: 10

    punyent, crític, real i ben escrit.
    Podria ser un article en clau irònica, publicat en qualsevol diari en una contraportada o quelcom semblant.

    Hi han expressions tan teves o vostres i aquestes metàfores impossibles, que ens fan somriure tant si volem com si no.

    M'agrada llegir-te, sempre em sorprens i aprenc coses noves, paraules, expressions... sobretot una manera diferent d'observar la vida amb el teu particular i valuós sedàs.

  • L'AVE i l'Evaristo[Ofensiu]
    Bonhomia | 15-11-2007 | Valoració: 10

    Els carrers i els trens es creuen i s'enfonsen. En d'altres països menys desenvolupats hi solen ocórrer calamitats en forma de mort. En aquest sentit, podem donar gràcies de no viure a l'Índia!
    És veritat que els polítics es barallen per guanyar raó, reconeixement, diners ( i tot això amb mentides ), per finalment participar en les "ereccions".
    Però també hem d'admetre que nosaltres també som culpables, i que pràcticament només alcem la veu contra ells. Crec que una societat més participativa políticament ens beneficiaria molt. Per què no parem de criticar amb frases fàcils i deixem que els grans càrrecs de les empreses util.litzin la "paraula sàvia"?
    De forma descollonant, fa més de vint anys, La Polla Records gravaven la cançó La Revolución, en el disc que porta el mateix títol, convidant-nos a organitzar-nos. Llavors, i així se'ls representa, se'ls reprimia dient que eren uns gamberros. El cas és que a la cançó hi apareix com a primer tema i s'allarga quasi fins al final el problema de les drogues. Jo no sóc plenament conscient del que passava llavors, però al final de la cançó es diu "¡resistencia anti-estatal!". El que en trec jo de tot aquest entramat és que hem de col.laborar per les causes justes, encara que no ens agradi l'estat o la política, perque sense adonar-nos-en hi participem activament.
    Potser físicament no s'ha de ser rebel, però espiritualment i de cara a la vida, si.

  • Hola amic![Ofensiu]
    brumari | 04-11-2007

    Sort que només és una metàfora, perquè en cas contrari, amb els minsos percentatges de participació, s'acabaria el món.

    Un cop llegit aquest relat, punyent i intel·ligent com tots els teus, tinc el plaer de dir-te que a mi les ereccions de tota aquesta gent me la porten fluixa.

    Escolta, parlant de dur-la fluixa, els nostres amics de CCOO d'Alacant, no ens editaran? Per què no els emprenyes una mica? Segur que et farien cas.

    Una abraçada,

    Joan

  • aaa | 03-11-2007

    Content de veure que tornes al tren, xicotot!! Un relat directe (tant directe com es pot amb la teva retorica afilada, tenyida d'inocencia, i amb mes capes que dues cebes) sobre l'absurd de la vida, il.lustrat per la politica, incompresible eina de govern. M'encanta l'absurd. I m'encanta com escrius (no valen els sil.logismes facils, eh!)

    Jordi (Roarscach)

  • Em...[Ofensiu]
    Bonhomia | 02-11-2007 | Valoració: 10

    ...diràs innocent, però per a mi les eleccions són supèrflues. Per exemple, m'estic llegint la Bíblia i no sóc ni cristià ni catòlic ni res d'això. Si votés en les eleccions generals, però, votaria el PSOE, i m'agradaria que seguís Zapatero com a president. En les autonòmiques, el PSC, i en les municipals igual. No em facis anar a Europa perque no estic prou informat.
    Però el que m'ha quedat clar és que les eleccions no em provoquen ereccions.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356850 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!