És que la gent ho llença tot.

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

És que la gent ho llença tot. Si haguessin passat una guerra ja se'n guardarien prou de fer-ho. Si haguessin sofert la fam, l'incertesa de no saber si podrien menjar l'endemà, valorarien molt més el que tenen. Jo les vaig patir ambdues a ciutat, sola, com ara, esperant notícies del front i alguna que altra verdura del poble. Aquella experiència m'ha servit per afrontar la viduïtat amb una pensió tan escassa que amb prou feines m'arriba per pagar el lloguer de pis.
No m'importa haver de barallar-me amb aquella colla d'estrangers que busquen quincalla. Qui sap si uns cables o un motor de rentadora em poden fer més servei a mi que no pas a ells. Els volen per vendre'ls i amb els diners comprar droga. Si sabessin administrar-se com jo, no els hagués calgut marxar del seu país. Jo també ho podria haver fet al acabar la guerra.
Però el que més ràbia em fa, és que la gent llenci el menjar. Les peles de patata que trobo a la brossa tenen més polpa que no pas pell, i degudament bullides poden conformar un bon àpat, com a la postguerra. Per no parlar dels trossos d'entrepà que he arribat a recollir de les papereres, amb els que he pogut enllestir més d'un sopar.
Espero que els metges entenguin perquè aplego tot el que puc. Vull tornar a casa. Per molt que els veïns es queixin de la pudor, jo no la sento, hi tinc tot el que necessito. Desitjo que m'hi deixin anar. Aquests homes són capaços de tirar tot el que tant m'ha costat reunir. És que la gent ho llença tot.

Comentaris

  • F. Escandell | 30-07-2009 | Valoració: 10

    És boníssim! Fins al final del relat no he captat el sentit, i m'ha sorprès positivament. El protagonista té part de raó en el fet de que és una llàstima que la gent llenci menjar i moltes d'altres coses que podrien ser útils, però tristament tot això forma part de la societat en la que vivim.

    Una besada!

  • El follet de la son | 13-01-2008 | Valoració: 10

    He estat llegint uns quants relats teus, analitzant-ne la forma, les temàtiques i l'enfoc dels personatges i m'has sorprès d'una forma molt grata.
    - Saps posar-te en la pell dels personatges d'una forma molt neta, molt clara, sense cap mena de filtre.
    - Les teves temàtiques són una autèntica crítica perquè crees a aquelles i a aquells que sovint la gent no s'atreveix a crear. En aquest sentit ets un escriptor valent.
    - El teu dinamisme narratiu. Has creat un estil relament propi, un segell, una marca.

    No deixaré de llegir-te. Ets tot un descobriment, entretingut i interessant.

  • Fredegard[Ofensiu]
    ginebre | 15-04-2007 | Valoració: 10

    aquest personatge innocent i, d'una manera estranya,"sensat" es fa molt entranyable. Has sabut fer-me entrar en la seva ànima.
    Gràcies!

  • La necessitat d'acumular en la pròpia buidor[Ofensiu]
    angie | 14-04-2007

    Una inexplicable manera d'omplir la vida. Omplir de brossa i de coses inútils la vida en la mateixa proporció que ens buidem de sentit comú i de companyia.
    Boníssim títol!

    angie

  • Lilith | 13-03-2007 | Valoració: 10

    Humanitzada mirada a la Síndrome de Diògenes. Sempre darrera de tot comportament existeix una raó que no sempre ens parem a reflexionar, costa acceptar i respectar aquells comportaments que surten del "políticament correcte".
    Com en la majoria dels teus relats la història s'entén perfectament i no hi ha fullaraca ni sentimentalisme, el que sí diferència a aquest, crec, és que potser la intenció -i el resultat- té una sensibilitat especial. Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

75005 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu