És morta

Un relat de: Marteta
Havia tornat a la vida. I corrien pels camp amb un interrogant que no pesava res en comparació amb aquell moment. Se la mirava, petita com sempre, juganera, però amb una intensitat a la mirada que provocava un misteri obert, que mai es sabria. La negació de la possibilitat d’aquella situació a la realitat impregnava la situació onírica de la portadora del somni, però poc li importava. Seguia en ell, ella vivia. El temps passava, el sol brillava.

La portadora del somni veié al seu avi acostant-se a elles. S’hi dirigí corrents. Apuntà cap al regal que havia tornat a fer-los una visita, amb un somriure de felicitat interrogant. Al que respongué – tot mirant a la petita de mirada intrigant - l’avi amb la resposta que tot aquell temps ella havia estat meditant:

- Ai, quina llàstima- començà, amb ulls plorosos – saps que se’n tornarà, ja no està en les nostres mans.

La petita obsequia onírica no deixava de mirar a l’avi de la portadora del somni. La mirada se li tornà lúcida. Després, la foscor.

Comentaris

  • Del més enllà...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 30-03-2018 | Valoració: 10

    No és gens fàcil destriar la realitat de la irrealitat. Perquè tal volta és quan dormint que estem desperts i quan estem desperts estem dormits. O tan sols tot es confon per escapar-se del nostre il·limitat poder de compressió i poder fer-nos així ballar el cap. El relat està ben estructurat, els personatges es mouen de forma ectoplasmàtica al compàs de l'arpa poètica que toques a subtil mestria. Salut, Nil.

  • No sé què dir-te[Ofensiu]
    unicorn_gris | 30-03-2018

    Hola Marteta.

    Abans que res: no voldria ofendre...

    No sóc ningun geni però en tot cas no he entès gaire el teu relat. I sóc una persona que no solc fer dues o més lectures al mateix relat.

    Pel que sembla, parles de la mort...

    Crec, en tot cas, que tens molt de talent en brut i per això t'escric aquest comentari, animant-te a seguir endavant. No escric per fotre... no és aquest el motiu d'aquest comentari.

    Ànims i endavant!!

  • Bella mort[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-05-2017 | Valoració: 10

    Ostres, quina barreja de bellesa i mort, quin còctel més ben barrejat de blanc i negre. Parles de mort, però la bellesa de les paraules, de la teva prosa tan poètica escalfa al lector. M'ha agradat molt, Marta! Una forta abraçada.

    Aleixç

  • El ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 21-05-2017 | Valoració: 10

    ... misteri d'aquesta mort sembla haver acabat amb quelcom relacionat amb un somni que es podia fer realitat. Sembla una endevinalla, el relat. Segur que m'he confós amb l'argument. M'ha recordat un conte xinès. És bonic.


    Sergi : )

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

165880 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.