Enveja

Un relat de: Silvia8
Avui fa deu anys que vaig anar a veure la Maria. Era una visita obligada que havia endarrerit. Ara, aquí sola, reflexiono sobre el que va passar aquell dia. La meva memòria ha perdut, ja sóc gran, però aquest record encara està amb mi.

Recordo que em vaig llevar decidida a fer el que tenia pendent, confessar a la Maria el que sempre m'havia fet sentir. El seu record era com una fotografia plena de taques humides, olioses i amb una fort olor a frustració. No podia desprendre'm d'ella, tot i que cada cop que la veia, la tocava i l'olorava, m'embrutava. Jo havia cregut que el temps el diluiria, però el temps no en va ajudar, ans el contrari, va actuar amb dolenteria i em va anar deixant espurnes enceses que mai van deixar que la flama que cremava dins meu s'apagués.

Quan vaig estar davant d'ella, no em va tremolar la veu, ni els meus ulls se'n van humitejar i va ser la ràbia que sentia la que va parlar. Sí, ho recordo molt bé. Allà dreta davant d'ella, sense veure-la, li vaig dir, varies vegades, enveja, enveja. Enveja de com ell la mirava, de com la somreia, de com l'estimava, de les seves alegries i dels seus plors. De la seva vida.

Mentre li parlava i els meus peus removien la terra que la tapava i veia la flors que a sobre seu li havien dipositat, en vaig adonar de com ens aferrem a allò que no tenim i deixem de banda allò que posseïm. Per què, m'he preguntat moltes vegades, ens consta tant oblidar sentiments que ens fan mal i, en canvi, oblidem aquells que ens fan estimar.

És trist que me n'adoni ara que no tinc res, que no he viscut la meva vida, sinó que he volgut viure la seva i, al final, no he viscut cap. Enveja, maleït sentiment.

Comentaris

  • Gran veritat![Ofensiu]
    chusteriana | 06-04-2013 | Valoració: 9

    Bona reflexió! Transmet molt bé la frustació.
    A vegades, tristament, ens mou l'enveja i ens fa seguir uns camins que acaban deixant-nos buit per dins, i és quan ens donem compte del temps perdut.
    Bon relat.

l´Autor

Silvia8

7 Relats

26 Comentaris

7111 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85