Enge Kerksteeg, 19

Un relat de: angie

Observar-la a través de l'encreuament de mirades dels altres, va ser un exercici que estimulà el meu tast. M'agradà des del dia que la vaig veure per primer cop. Bella i imperfecte alhora, mostrant-se tímida damunt la quietud dels canals, rere aquell vidre ple de ditades, delatades per la llum dels neons vermells. Aquell mig somriure s'instal.là en les meves hores i les postures que oferia, gairebé nua asseguda en aquella cadira, s'enganxaren a la meva pell com si fossin pigues: no me les podia arrencar de cap de les maneres. Me la sabia de memòria, cada gest era una gota que feia vessar el llac del meu gran anhel: conèixer-la a fons. Tot i que semblava ben fàcil apropar-m'hi (vaig fer-ho), aquell entorn impersonal em provocava certa angoixa. No cercava un amor fet a mida, sota el control del rellotge, volia versificar les meves i seves sensacions fora de l'àmbit "comercial". Els meus companys deien que era un capsigrany, que estava obsessionat per una meuca i que m'estava oblidant del que m'havia dut a Amsterdam. Havíem arribat feia dues setmanes per tal de fer conèixer la ciutat, lluny de les aglomeracions turístiques, i d'allà era justament d'on no em movia. Passava la tarda assegut en la mateixa terrassa del Barri Roig, esperant-la. De vegades venia sola, d'altres, acompanyada per altres dones, però en cap dels casos, trobava l'ocasió per abordar-la fora del seu terreny.


En Günter i la Sandrine estaven emprenyats i m'engegaren. Marxaven per la tarda i tancarien el reportatge sense incloure el meu nom. La meva càmera fotogràfica no havia recollit cap imatge aprofitable. Els havia fallat.
Sense adonar-me'n m'havia quedat sol i ella, encara no sabia que volia conèixer-la de manera diferent a la resta, me'n sabia ja cada racó del seu cos.

Comentaris

  • Poètica visió,...[Ofensiu]
    rnbonet | 25-07-2007

    ...xicona, del barri holandés que tant ha donat per parlar i escriure. M'has fet venir a la memòria records dormits d'un passeig poc després d'horabaixa, fa quasi cinquanta anys.
    Molta salut i més rebolica!

  • Hola angie![Ofensiu]
    mjesus | 21-07-2007

    Molts dies sense passar per casa teva eh! Però ja saps la dita volta el món i torna el born!

    M'agrada la història, però sobretot en la forma… , la manera de lligar les paraules i com crees i et recrees en les imatges, amb detalls com:

    "rere aquell vidre ple de ditades, delatades per la llum dels neons vermells".
    "Aquell mig somriure s'instal.là en les meves hores i les postures que oferia, gairebé nua asseguda en aquella cadira"
    potser la que menys m'agrada és la de les pigues tot i que la trobo ingeniosa.

    Sempre es un plaer venir a llegir-te.
    Gràcies. Molts petons i bon estiu!
    mjesus

  • Molt poétic[Ofensiu]
    mimí | 10-07-2007

    i intim, m'agrada

  • Amors no convencionals[Ofensiu]
    Anagnost | 07-07-2007 | Valoració: 10

    Històries com aquesta ens assabenten que la vida pot ser alguna cosa distinta d'aquesta línia plana que traçam la majoria de mortals. Enamorar-se d'una meuca, per què no?, fins al punt d'oblidar el propòsit que t'ha dut a una ciutat. Interessant. Tu, a més, ho contes amb el bon gust que et caracteritza. Excel·lent relat.

  • gypsy | 28-06-2007 | Valoració: 10

    m'agrada molt!. El títol m'encanta.
    Després aquesta subjectivitat narrada com des de el cap d'un altre, la seva visió dels detalls, d'aquella dona, la seva fascinació personal, el to narratiu.

    per a mi una meravella, és del estil que em molen i m'entren dins i m'hipnotitzen.

    gypsy

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276975 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com