Encoratjament al mestre (a l'amic Casals)

Un relat de: deòmises

Estimat mestre:

Un vent gèlid vingut del mateix Hades ha glaçat i trasbalsat la nostra pàgina. Però més gèlid ha estat llegir del teu possible comiat de Relats en català.

Sé que hi ha etapes en la vida, sé que cal superar-les, després de viure-les i gaudir-les, i marcar-se nous horitzons. És un fet natural en nosaltres evolucionar i canviar, nous reptes a endegar, noves il·lusions per a experimentar.

En motiu dels meus sonets (14 en total) dedicats a tu, em vas preguntar el perquè de tanta dedicatòria cap a tu. És senzill: admiració, amic Casals, admiració i només això. Admiro el teu llenguatge, els teus versos, les teves imatges. No cal saber més de tu, els teus versos són clars i parlen de tu excepcionalment. Però volia oferir el poc que tinc per a oferir-te per a que tinguessis constància de la meva admiració cap a tu: la meva poesia. A part dels comentaris.

Tornant al vent gèlid, sé amb quin ànim queda l'estima pròpia en rebre un comentari destructiu i una valoració més que baixa i injusta. Personalment ja he tingut diverses ocasions de rebre'n. I tinc constància que no sóc l'única persona que ha sofert aquesta actuació: aquest darrer cop gypsy (la víctima que, admirablement, més enrenou ha provocat), Unaquimera, un servidor, i de ben segur que d'altres relataires que, per falta de temps per part meva, no sabré trobar entre els "escollits" d'aquest lector anònim.

He de confessar que el primer pensament va ser abandonar la publicació de versos o de relats en la pàgina. Però, per què omplir de satisfacció aquest personatge mediocre i envejós del talent o la facilitat de paraula dels altres? Per què enfonsar-se i rendir-se abans de combatre? Hem de permetre a aquesta ànima revessa que dibuixi una rialla de victòria?

La meva resposta va ser que no i des d'aquestes línies vull encoratjar-te a seguir endavant, amb nosaltres, les persones que valorem la qualitat i el bon gust, que estimem la literatura i la llengua catalana, que tenim una educació i un respecte cap a les altres persones.

Aquestes línies són dedicades a la teva poesia, amic Casals, als teus versos i per a esperonar el teu valor per a enfrontar-te contra la gelor de la falsedat i de la covardia. No entris en el joc del silenci, així és com permets el trepig, la submissió i la irreverència. Signo aquestes paraules per a recuperar les teves paraules, trameto aquestes línies per a tenir notícies del nostre amic Casals amb promptitud, per a saber quantes persones són valentes per a recolzar aquest escrit.

Una abraçada ben forta i sincera del teu deixeble (amb limitacions també)

Comentaris

  • Que torni Casals[Ofensiu]
    Anagnost | 07-02-2008

    Li ho vaig comentar a ell, en el seu comiat, i ara ho faig en aquest racó de DEOMISES. Em sembla una molt mala notícia que Casals, ni que sigui temporalment, ens deixi. Respect totalment la seva decisió, no en mancaria d'altra, però si aquestes paraules poden servir de res, m'agradaria encoratjar-lo i fer-lo desistir d'una renúncia que els molts que l'admiram no ens mereixem.

  • gypsy | 03-02-2008 | Valoració: 10

    penso el mateix que en Francesc.
    És difícil expressar el que se sent per un altre poeta,
    la petjada profunda que esgarrapen els seus mots dins la nostra ànima.

    Tu, ho has fet amb una sinceritat i mestratge admirables.

    Tot és poc per l'amic Casals i tu deomises, a part de ser un gran poeta tens el coratge per resistir, per romandre. Els obstacles tot sovint ens enforteixen.

    gràcies per escriure'l!

    gyps

  • Recolze...[Ofensiu]
    F. Arnau | 03-02-2008 | Valoració: 10

    Com ja vaig dir ahir al comentari, RECOLZEtotalment el manifest de deomises, i espere poder continuar gaudint dels magnífics Sonets de l'Antoni.

    Salut!

    FRANCESC

  • Estimat deomises[Ofensiu]
    Salgado | 03-02-2008 | Valoració: 10

    He llegit el teu escrit de recolzament a Antoni Casals i és una mostra d'admiració cap a la seva obra i a la persona. Unes paraules molt boniques per a que no es perdi un autor tan entranyable com sembla ser per a molta gent de Relats "l'amic Casals" (parafrasejant-te).

    Una salutació cordial, Xavier

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de deòmises

deòmises

372 Relats

1005 Comentaris

306566 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Pèrgoles (o Escandinàvia)


Perquè el comiat no esborra els solcs deixats
A la teva pell, digues-me adéu totes les vegades
Que desitgis, que només sóc teu, en cos i ànima,
I en el teu record, perenne com els paisatges ignots.

Perquè passejar no és una almoina abandonada
A la intempèrie de voler i no poder, entre llençols
Perfumats d'una passió que remou les entranyes,
Desitja aquest meu cor mortal un cop més demà.

Perquè retornaré on vaig besar-te tantes vegades,
Sense cercar altres llavis que els teus, necessitat
Meva, ànima bessona, mare, esguard serè, letícia;

Perquè guarir les ferides sempre ajuda a avançar
Cap a la mà disposada a entortolligar l'esperança,
Seré teu, tan intens, profund com l'enyor que em guia.



***

Tot s'acaba, inclús el somni més bell, per manca de resiliència...


***



deomises@gmail.com

EL MEU BLOG:

Es desclou la tenebra...

Lluís
13.05.1978