EN TOM

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Li diuen Tom i es un gosset de la raça maltesa de la mida de un gatet.

En Tom es de color blanc, això quan va net, acostuma a ser de color una mica brut , no es gosset de ciutat, es un gosset que viu en una masia. Un pagès algunes vegades al veure’l , mou el cap de un canto al altre dient. Tu ets de ciutat tens el xassís una mica massa baix per aquestes contrades.

Mes en Tom ell no ho sap i es feliç empaitant sargantanes al estiu i dormin al sol els dies d`hivern.

En Tom es el gosset de dos germans, que un dia al perdre un gatet de color blanc, ploraven tant que el seu pare va agafar el tot terreny amb els seus fills dintre i a Barcelona manca gent. A una casa que venien gossos el varen adoptar.

Els marrecs feliços jugaven amb el gosset. Amb el gosset al costat es varen fer grans. Quantes vegades havia sigut el oient de les seves lliçons de la escola. Quantes entremaliadures havien fet plegats.

Ara el gosset ja te catorze anys, es una mica sord i te alguna manca de visió però es feliç com sempre. Els nois venen molt sovint a veure’l els caps de setmana i el seu cor es posa content.

En Tom te un secret que com que es un gosset mai ho ha pogut explicar a ningú. En Tom es una mica màgic, va néixer en nit de difunts i pot endevinar si la gent es feliç o desgraciada. Ell endevina els pensaments dels que te al voltant i a vegades sap si passarà una desgracia. Es un gos amb un do que mai ningú ha endevinat. Bé ningú potser si, la mare dels marrecs que ara ja son adults, es una mica bruixa i acaronant al gosset petit endevina si els seus fills son feliços o desgraciats.

En Tom es un gos màgic, i els seus amos esperen que visqui molts i molts anys.

Comentaris

  • Gosset màgic![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 07-11-2016 | Valoració: 10

    Que poques coses sabem dels animals! Sabem potser el què pensen, el què senten, el que volen? En Tom és màgic i intueix l'alegria i la tristor dels humans, especialment de les persones que el van adoptar i que tenen cura d'ell.

    Un relat molt bonic, especialment per aquells que estimen els gossets.

  • Aquests gossets[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 06-11-2016 | Valoració: 10

    És curiós i remarcable com els gossos s'acosten a l'home i li demanen carícies. Pocs animals ho fan això. Alguns lladren, però la majoria s'acosten i cerquen una magarrufa. Una forta abraçada, Montserrat.

    Aleix

  • Bonic[Ofensiu]
    Karin | 06-11-2016 | Valoració: 10

    Els teus relats si que tenen màgia

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323878 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.