En Crirtòfol, la seva tia,la Valentina, el gat i l'esquelet.

Un relat de: salvadorclotas
Mira el Cristòfol, ves per on, ja ho deia ell que d'una manera o altra trobaria una noia al seu gust. Però mai ningú s'hagués imaginat de la manera que va acabar tot plegat. Es diu en veu molt baixa que tot ve d'aquell anunci que en Cristòfol va posar al diari. Que quin anunci? No ho saps?, doncs mira que ja comença a ser un secret molt públic. Si home, ara t'ho explico, es diu que en aquest anunci i va posar les qualitats que ell tenia, o es pensava tenir..... jove, molt culte i no sé que més. Que a culte li sobra el molt? Si, de ben segur. De la noia pretesa hom diu que posava quant havia de pesar, que havia de ser guapa i alguna altra cosa, però això ja no està tan clar. Perquè ho va fer? Que no ho veus? Doncs per a trobar la noia ideal que s'havia posat al cap. Qui ha vist l'anunci? Jo no l'he vist i la veritat és que ben poca gent n'ha tingut ocasió. Sembla ser no en va comentar res a ningú.
Ah! sí, l'anunci va tenir resposta en pocs dies i bé que es varen entendre. Exacte, era aquella noia primeta i molt morena, era guapa, ja veig que te'n recordes. Com es deia?...això...Valentina. Carai de Cristòfol, li varen faltar cames per fer-nos saber que ho havia aconseguit. Per ell era un triomf personal. A partir d'aquí les poques vegades que els trobàvem junts sempre tenien pressa. No no, no n'havia de fer res jo si tenien pressa, ja ho sé, suposo però que anaven per feina, ells s'ho sabien.......era cosa seva. Que sóc un malpensat? No, no t'ho creguis pas.
Si, és veritat, en poc temps en vàrem perdre la pista. Ah si? Carai! no ho sabia pas que vares trobar una tia seva i et fes cinc cèntims del Cristòfol, t'ho tenies molt callat,. Ah! et va demanar discreció, doncs vares fer bé. Així que varen anar a viure al barri del Turó Alt, a l'altra punta, lluny d'on ell s'havia mogut sempre, fins i tot dubto que hi hagués estat mai ell en aquest barri. Es varen casar? Ah! No vares gosar preguntar-ho. Bé, és igual. I dius que ja fa dos anys d'això? I què més et va explicar?
Ah! De lloguer i sense mobles, essent una cosa tan sobtada, devien haver de córrer per tenir la casa a punt. Ostres! Què em dius? tenien minyona? Els devia sonar molt bé la bossa. També un gat? però si el Cristòfol no els suportava els gats. Què dius ara! Discussions amb trastos al cap als quatre dies d'estar junts? Que el gat va volar més d'una vegada? Quin enrenou! O sigui que ella sempre estava ara porta'm això ara porta'm allò que si vull anar aquí que si vull anar allà, que no el deixava mai tranquil doncs. Quin mal viure. Saps? Aquesta Valentina era ben mestressa del nostre amic Cristòfol. Ah! Ho veus? La seva tia ja t'ho va confirmar. Si sí, és veritat, en Cristòfol era força especial de tractar i a vegades també molt tossut.
Digues, que més et va explicar la seva tia? Que la minyona va plegar? no m'estranya amb aquell panorama. Carai! O sigui que la Valentina tot d'una un dia desapareix muts i a la gàbia i sense que ningú en sabés res de res. En Cristòfol mai va explicar el que va passar? Que ell també va marxar al cap dues o tres setmanes? I no se n'ha sabut res més de cap dels dos? No? Noi, és molt estrany tot això...quines coses que passen!
Ah! Això et volia dir....mira què diu avui el diari, que en les obres dels fonaments del nou Centre Cívic del barri del Turó Alt s'ha trobat un esquelet humà que segons les primeres investigacions és d'una dona jove que podria fer més o menys dos anys que va morir.
Si noi... quines coses que passen!

Comentaris

  • m'ha agradat molt[Ofensiu]
    tocdenit | 13-04-2011

    la manera com l'has escrit. ( Bé, he suposat que és una conversa telefònica...) i a més la història és entretinguda per passar una bona estona i a més tracta un tema seriós finalment.

l´Autor

salvadorclotas

2 Relats

3 Comentaris

1283 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00