en aquest precís instant

Un relat de: fotas

En aquest precís instant una abella lluita contra el vent adherida al caient d'un pètal vermell; un toll es buida; una fulla es balanceja, s'ho pensa i cau, espantada pel soroll que porta el final de la tardor; un home plora; una dona plora; una noia contreu la SIDA a Ciutat del Cap; un avió s'eleva sense saber que mai aterrarà; una gasela cau davant del poder retràctil de la monarquia selvàtica; un got es trenca; una bústia s'empassa l'últim intent de salvar un somni; un jove s'oblida el xandall per a evitar mostrar-se en el vestuari de classe d'esport; un geni resol la fórmula de la seva vida; un conill es queda cec; algú prevarica i s'enriqueix; salpa un vaixell; neix una estrella de mar; canvia el torn en un hospital; dues persones es coneixen; una s'enamora; el sol es posa en algun lloc; una mà es queda sense tinta; un capgròs aprèn a nedar; un noi trepitja un escorpí; un forn olora a pa; mor un alt executiu; algú acaba el seu llibre; un gat agonitza a la vora del Ganges; sona un tir; un dard travessa el centre de la diana; un barri es queda sense llum; floreix una planta tabú; algú es fa seva una cita; tanca un museu a Kabul; un rei és destronat; un home ensopega passejant sis gossos a Central Park; un convicte, en el pati, es penedeix; un taxi amolla fum a Pequín; pareix, sola, una zebra; un periodista titula; algú és acomiadat; un dorsal creua la meta; una llei és derogada; una veu demana ajuda; algú escolta la ràdio en un enterrament; dues noies fan l'amor; un contestador es queda sense cinta en plena declaració; rugeix una ona; gira un calendari; un peix entra en una peixera; s'esgota una cantimplora enmig del desert; algú decideix que el seu color serà el blau; un globus s'eleva; un aforament es commou, i emociona i aplaudeix davant una melodia; un desig és correspost; plou sobre el blat; un cor troba el seu lloc; una paraula evita una guerra; una mirada, tènue, agraïx al doctor que li acabi de salvar la vida.

I nosaltres, sense sentir-ho, formem part de tot.

Comentaris

  • interessant[Ofensiu]
    aigua de mar | 11-03-2006

    i original, molt més que els 30 sonets!!

  • de ben segur...[Ofensiu]
    quetzcoatl | 09-12-2005

    que, amb les teves paraules, en aquest precís instant en que hom acaba d'assaborir-les sí, ens en sentim part. La conscienciació és una fi molt lloable de la literatura, i tu fas reflexionar amb aquest petit text. Les imatges són poètiques, algunes molt gràfiques; d'altres es poden enllaçar amb circumstàncies i frases d'abans o després. Com la vida, que és un tot amb molts camins; alguns, sense sortida.

    Felicitats per l'originalitat i la frescor, i gràcies també pels teus comentaris.

    Salut i una abraçada!!

    m

  • I, en aquest...[Ofensiu]
    rnbonet | 06-12-2005 | Valoració: 9

    ...intant precís, un altre relataire de la p`gina ha llegit aquest... I li ha semblat emotiu, senzill en la tècnica; profund en les situacions... Una, potser massa metafòrica o ingènua: "una paraula evita una guerra". Però...
    Una nova descoberta!

l´Autor

Foto de perfil de fotas

fotas

13 Relats

18 Comentaris

13003 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Nascut a Palma de Mallorca en el primer any de democràcia, va cursar Ciències de la Informació a Madrid. Sense ganes de començar la roda, es va llicenciar després en Publicitat i Relacions Públiques. Avui treballa de creatiu en una agència de publicitat de la capital Balear.