Els Tirans de Tirana.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses



AÇÒ NO TIRA NI A TIRS.

"Els tirans de Tirana no tiren tirs al tir i arrossegament, ni emulen el 'Tirant', fins que no ordenen: 'Tira'ns i estira'ns els tirants' ", llegia en un diari de gran tirada a Tiro, en acabar amb Tirso de Molina, mentre esperava el meu vol cap al Tirol.



* EN CRISTIÀ, PER FAVOR (NO 'EN CRISTIANO, COÑÑÑÑO'. [Mira, altres tirans opressors i prepotents. Si surten per totes bandes, xè!]).

AÇÒ NO FUNCIONA NI A TIRS.

"Els cabdills de Tirana [capital d'Albània] no disparen trets al concurs de tir i arrossegament [modalitat de competició amb cavalls], ni emulen el 'Tirant lo Blanch' [¿qui serà aquest compare?], fins que no ordenen: 'Col·loca'ns i tiba'ns les corretges de l'haca' ", llegia en un diari de gran envergadura a Tiro [l'actual 'Sur', ciutat del Líban], en acabar un llibre del dramaturg Tirso de Molina, mentre esperava el vol que em duria al Tirol [regió alpina d'Àustria].



ENVIAT TAMBÉ AL CONCURS DE 'VILAWEB CAPDE7MANA' EL DILLUNS 19-3-2007.
(http://www.vilaweb.cat/www/capde7mana/forum?id=2305409)
______________________________________________________________________________
Sueca, 19 de març del 2007.
Joanjo Aguar Matoses.


Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248798 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).