ELS SEGADORS DE L' ENVEJA EM FAN PLANTEJAR EL NO TORNAR A ESCRIURE A RC

Un relat de: J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

Avui, desprès d'uns dies de no entrar a RC, m'he trobat amb uns comentaris que, per ser de qui provenen, m'han acabat els torrons tant per "afalagadors" com per la valoració, que per alta, resulta il·lògica i divergent a la tònica del "segador" que els ha comentat.
O d'un altre (vull suposar que lector) que solsament el pseudònim, "risto2", ja el delata.
També he rebut algun que altre comentari d'algun segador relataire que l'enveja per no dominar les lletres com voldria, li corca i indigna el interior.
Dit això, amics relataires, m'agraden, adoro, i agraeixo els vostres assidus comentaris, alhora que aprecio moltíssim les vostres encertades correccions que m'ajuden ha millorar, ja que per la edat (vaig néixer el 1943) soc autodidacta en les lletres catalanes. Igualment agraeixo als pocs, poquíssims lectors no encoberts de RC., que conscients, amb criteri propi i amb un bon i arrelat sentit de la justícia m'han comentat i si s'escau valorat els meus treballs.
No m'agraden però els comentaris fora de lloc de ningú, però menys dels qui NO RECONEC COM AUTORS de RC, comentaris penso que fets de mala fe, comentaris proferits per gent anònima poruga covarda i no pas autors de RC., comentaris que hem rebut tan jo com altres magnífics autors d'aquesta web, comentaris escrits generalment per desprestigiar a l'autor, comentaris fora de lloc i acompanyats d'una molt baixa puntuació, ja que el fi es apuntar directament a la valoració del autor.
Fa pocs dies jo mateix estava al segon lloc, immediatament després de la benvolguda UNAQUIMERA, dels autors més valorats, ara no surto ni al llistat de portada; així que avui em plantejo el no tornar a escriure a aquesta web.
No obstant em caldrà reflexionar-ho.
MOLT BON ESTIU AMICS.

13 d'agost del 2008

Comentaris

  • EM FALTAVA LA VALORACIÓ![Ofensiu]
    F. Arnau | 11-01-2009 | Valoració: 10

    Una abraçada!
    Francesc

  • FELICITATS !!![Ofensiu]
    F. Arnau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • HOLA RAIGDELLUNA [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 15-11-2008 | Valoració: 10

    (per cert això de raigdelluna està molt mal escrit) tinc de donar-te les gracies doncs amb el teu comentari m'has regalat el comentari numero 300 o sigui un promig de 11 comentaris per relat. MOLTES GRACIES.
    Com no et puc posar cap deu a tu amb posaré un 10 jo.

  • Reflexiona...[Ofensiu]
    Manel Mula Ferrer | 14-11-2008

    Escolta... Pensa una cosa...

    Realment per què escrius? Per un rànquing? Em sembla que mereix una reflexió perquè amb aquesta actitud no crec que es pugui arribar gaire lluny... No es tracta de posar deus a rompre! Simplement, pensa... Per què escrius? Per la fama? Per la puntuació?

    Noi... Em sembla que això no és estimar el que cal per a escriure...

    Pensa-hi, si en tens coratge.

  • Veig que a tu també[Ofensiu]
    JOANPG | 14-11-2008

    Noi m'ha visitat també.
    Acceptem que la gent (pocs i malparits) ens tenen enveja.
    Al forum li contesto al nostre segador que s'ha
    atrevit a atacar a ullsblaus1 per comentar-me a mi. El pobre noiet de tretze anys està desfet.

  • No sabia...[Ofensiu]
    Naiade | 27-10-2008 | Valoració: 10

    ...que tu també havies pensat abandonat. Pel que veig i per sort nostre no ho has fet i me'n alegro molt, seria una gran pèrdua. Ja ni ha hagut prous d'abandonaments de gent valida, que ens ha privat de bones lectures. Ja sé que deu ser molest que et facin la guitza, però millor no fer cas; a la fi tu renuncies a fer el que t'agrada, nosaltres perdem el que voldríem llegir i el sense nom se surt amb la seva.
    No abandonis mai que ets molt bo.
    Una abraçada

  • No val la pena[Ofensiu]
    M.Salles | 20-10-2008 | Valoració: 9

    deixar-se influir per comentaris poc constructius.
    Aquí som molts i molts autors passem desapercebuts. D'altres no tant. A mi no m'importa gaire. Crec que sóc de les "desapercebudes" i no m'amargo per això.

    És clar que em fa gràcia rebre comentaris. I veure que de cop la puntuació puja. Però n'hi ha prou que algú t'agafi "mania", o s'equivoqui en la valoració i això faci baixar la puntuació.

    Diguem que és divertit, però no fonamental. Jo escric per passar-m'ho bé. I si rebo comentaris, mira, benvinguts siguin! I si no, puc fer múltiples lectures: potser el relat ha estat publicat en un moment de massificació i ha passat desapercebut, o potser no ha agradat. Tan m'és, en realitat.

    Això de la puntuació és una cosa ben idiota, i perdona l'expressió. Hi ha molta gent que llegeix i no deixa comentari ni valoració.

    En fi a seguir escrivint a i passar-nos-ho bé deixant comentaris...

  • És important el rànquing?[Ofensiu]
    lluisba | 04-10-2008 | Valoració: 10

    Sincerament: no crec que Unaquimera sigui la persona que escriu millor del RC. Encara més sincerament: ni de bon tros. Si ella té el número 1 del rànquing la felicito, però ja està. I com jo, molts d'altres pensem el mateix. Perquè al capdavall això és un joc. Però no pas res més.
    I per tant, el lloc número dos... És rellevant?
    A mi, que no estic entre els 10 millors ni pretenc ser-hi, ni seguiré estrarègies per a ser-hi, em serveix el nombre de lectors que trobo en els meus relats. I m'entretinc en els comentaris (escassos) que rebo. Si són excessivament laudatoris o no, és cosa meva que els passi per un filtre lògic.

    No crec que sigui gaire bo fixar-se en un requadre que diu "els més valorats". Els més valorats, sí, molt bé. I que? Ni Unaquimera és qui millor escriu, ni tu tampoc no ets el segon que millor escriu.

  • Segueix escrivint, home !. [Ofensiu]
    Alberich | 04-10-2008

    Segueix escrivint. Escriure és com parlar. Ho fem per convicció, per comunicar, per dir allò que pensem... Poden opinar i dir-nos que podem fer-ho millor, però no censurar-nos.
    Avant !...

  • Fan més soroll pocs que criden que molts que callen[Ofensiu]
    Nubada | 12-09-2008

    Tot depèn de què posis a la balança: el soroll d'un desconegut (o dos, o tres, tant se val...) o la llista de relataires autors (i tots els que t'oblides...!) a qui dónes les gràcies...

    Pensa què pesa més i acaba de decidir si continues o no escrivint a RC.


  • Escriure a RC[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-09-2008 | Valoració: 10

    Ei, amic J.Lluís! Quin ensurt he tingut en obrir el teu espai i llegir el títol d'aquest article!

    He passat l'estiu molt desconnectada, entre unes coses i unes altres: de fet, per la data, mentre tu publicaves això jo era a l'Àfrica, tombant sense possibilitats de connexió.
    Ara, en tornar, vaig intentant posar-me al dia, al menys llegint als meus autors destacats, entre els quals et trobes, tant pel que escrius com pel que m'arriba de tu com a persona...
    Tinc la feina endarrerida i amuntegada! Però per fi he trobat una estoneta per arribar-me fins el teu espai i en veure les teves paraules, he imaginat ja quelcom ... m'he posat a llegir de seguida... i bàsicament he captat la idea.

    També he llegit alguns comentaris anteriors al meu i veig que els companys de RC ja t'han dit pràcticament tot el que es pot dir al respecte, amb reflexions molt encertades, així que només em cal afegir-me als qui et demanen que NO permetis que aquests "segadors" tallin els vincles que hem creat entre diferents autors: aquesta relació amistosa, no per virtual menys sincera, entre persones que gaudim llegint, escrivint, comentant, ... alegrant-nos amb els encerts dels altres... col·laborant en la mida que podem... aprenent plegats, els uns dels altres... sentint-nos a prop, malgrat la desconeixença personal i la distància real, quan coincidim en una temàtica o un punt de vista... demostrant un mutu interès i afecte per la persona que hi ha darrere els mots escrits... en fi, què t'he de dir que tu no hagis viscut en aquest espai tan peculiar que compartim!

    Saps que jo també he estat objecte en moltes ocasions de comentaris estranys i alguns francament desagradables, amb notes baixíssimes, baixes, o amb poc sentit, i per tant et parlo des del coneixement d'aquella estranya sensació interna que se sent en rebre'ls... en fi, que entenc perfectament la teva reacció.
    Però, precisament per això, et demano que reflexionis, tal com dius que vols fer. I que ens permetis continuar gaudint dels teus escrits.
    Si et ve de gust, en parlem més per correu: a la meva biografia pots trobar la meva adreça, si és el cas.

    De moment, t'envio una abraçada d'estiu i d'amiga, esperant que puguis sentir-la ben forta,
    Unaquimera

  • Però escrius bé[Ofensiu]
    Brisa d'or | 29-08-2008 | Valoració: 10


    No pot ser que per persones així te'n vagis, escrius molt bé.

    Apa! Adéu.

  • Sorpresa desagradable.[Ofensiu]
    JOANPG | 19-08-2008 | Valoració: 10

    Al obrir el correu avui, despres d'uns dies incomunicat per vacances, he llegit el teu relat.
    No soc qui perdonar concells a ningu i menys a una persona amb un any més que jo, però si que m'atreveixo a que et miris el meu poema: L'auca de la impotència, que vaig escriure despres que un/a tal cabrioles em fes fora dues vegades seguides del segon lloc, despres de la nostra unaquimera, i que la generositat dels Autors de RC m'hi haguesin posat. El nostre comú amic DARMAN et sabrà dir com les gasta
    el/la cabriles. El poema és la resposta meva a "persones" així.
    Et vull demanar que aguantis ferm i a veure si entre tots acunseguim que els Lectors (tot i que n'hi ha de bellíssimes persones" no puguin votar. Molts es donarien d'alta com a autors encare que no publiquessin i els hi podriem agraïr els seus comentaris en persona.
    Perdona si hi ha faltas d'ortografia, jo també soc autodidacta, pero escric indignat i depressa.

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • no feu cas dels ignorants!![Ofensiu]
    hipocrates | 18-08-2008

    Aquest tal risto2 (el seu nivell cultural queda palès amb el pseudònim que ha triat) s'ha dedicat a anar posant notetes baixes a tothom que té un cert nivell. No se si és enveja, o només tonteria. He estat veient que sou diverses les víctimes d'aquests "atacs", normalment els qui escriviu millor. Jo l'únic que puc fer és demanar que no es deixi puntuar a qui no doni la cara, és a dir als escriptors, i dedicar-li un poemeta a la meva modesta pàgina a RELATS, que t'agraïré que visitis, si és que encara no ho has fet.

  • Aclariment[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 18-08-2008 | Valoració: 10

    "Em quedo òrfena". Ara està millor.
    Fins aviat, company.
    Mercè.

  • Si em quedo sense tu[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 18-08-2008 | Valoració: 10

    t'asseguro J.Lluís que em quedo orfe d'una poesia, d'uns sentiments que ja no podré llegir.
    M'agradaria tant pensar que la teva darrera frase: "No obstant em caldrà reflexionar-ho" tindrà un pes específic en la teva decisió! Segur que ens donaràs a la gran majoria de PERSONES NORMALS una alegria immensa.
    Sisplau, pensa que el més important en aquesta vida és saber que tens molta gent que et fa costat en tot. Jo em considero una d'elles i entenc molt bé tots els arguments que dónes.
    Però, sisplau, mira més enllà, en aquell horitzó que només tu saps descriure magistralment.
    Que els trolls no t'atrapin. Deixal´s perquè els encanta anul·lar les ments brillants com la teva.
    Tinc deu anys menys que tu, però voldria donar-te un consell: la clau de la teva autoestima només la tens tu i ningú, per molt que ho intenti, te la pot arrabassar.
    Desitjaria veure ben aviat un rètol que digues: "Torno amb vosaltres, companys relataires perquè sóc feliç escrivint i, a més, EN SÉ UN NIU. Deixa la modèstia al calaix i anima't a seguir a RC.
    T'envio una forta abraçada que espero anar reiterant molt sovint.
    La teva companya de relats.
    Mercè.

  • Benvolgut J.Lluís[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 18-08-2008 | Valoració: 10

    Em permets quatre paraules. Només ens coneixem... o només et conec per mitjà dels teus escrits -aquestes narracions les tinc, totes, desades en una carpeta dins el meu ordinador-, i aquesta coneixença em diu que no tens "dret" a deixar-nos a una gran majoria sense els teus relats. No pots deixar d'escriure i "castigar-nos" als que som innocents, per culpa d'uns personatges que no sé com qualificar.
    J.Lluís, per favor, continua publicant els teus escrits.
    Una abraçada i endavant!
    Joan

  • sintomes de flaquesa i d' enveja [Ofensiu]
    Avet_blau | 18-08-2008

    Es massa frequent aquesta tàctica
    de "cremar" els camps ...
    sintomes de flaquesa i d' enveja
    que intenten fer mal als sentiments.

    Ho hem patit molts relataires,
    i no seria bo deixar d' escriure,
    doncs els hi donaries la victoria
    als seus baixos instints.

    Hi ha bons companys ,
    que han deixat d' escriure, i sap greu,
    doncs escriure forma part d' una il.lusió,
    d' un desig que surt de molt endins.

    Avet_blau

    NO deixis d' escriure

    * Relats en catala no hauria de deixar valorar a personatges anonims, en tot cas , haurien de donar la cara ( i la adreça)

  • No, home ,no![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 18-08-2008 | Valoració: 10


    No ho facis això, és el que ells volen que facis. Els hi fa ràbia o enveja que algú pugui arribar a la llista i com que a la quimera no la poden treure es dediquen a baixar nota. Jo a aquesta gent no la considero feliç, no tenen altres coses que fer en la vida que empenyar.

    Endavant! I segueix escrivint, que ho fas genial!

    Salutacions.
    ullsblaus1

  • Sigues fort, amic J.Lluís. ¡¡Jo també pateixo aquest problema, i més que tu!![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 18-08-2008 | Valoració: 10

    Benvolgut J.Lluís Cusidó i Ciuraneta (ja t'has escollit "un nick" ben llarg...),

    He llegit el teu problema: que els ditxosos anònims, "aparents bons" escriptors, et fan la guitza.

    Jo ja fa anys i panys que (en la meva pròpia web, en el Racó, en el DVG, etcetra), tinc centenars d'enemics fotent-me la punyeta i insultant-me com poden. M'han acusat de pederàstia, d'apologia del nazisme...

    He passat nits d'insomni per ells, he hagut de sofrir com ells m'aconseguien expulsar-me de webs que apreciava... Fins i tot el passat dia 11 de setembre no em vaig moure de casa, sense anar a Barcelona, per por a que algú em podés reconèixer i donar problemes, mira tu...

    Però no m'he rendit encara, ni he perdut la ilusió. Al contrari: he intentat, amb forces eternes, aguantar escrivint articles sense estar pensant sempre en ells; i crec que ho he aconseguit bastant o molt.

    No et rendeixis, i segueix al peu del canó. Això t'aconsello.

    Animat per la valentia del teu article, t'hi he posat un 10. Que et dongui forces!!

    Salut i visca el Relats.

    PD: ¿Has provat de fer servir la casella de "marcat com a ofensiu"? Pot ser una forma de combatre els mals comentaris...

  • He escrit escit[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 18-08-2008

    i ha de dir escrit.

  • Que ni et passi pel cap![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 18-08-2008 | Valoració: 10

    NO POTS deixar-nos sense els teus escits! NO POTS de cap manera!
    Et prego que llegeixis el comentari que vaig fer a Contra els pirates de hipocrates.
    T'ho demano una altre vegada. No deixis d'escriure i de fer-nos el regal dels teus escrits a RC. No facis cas als segadors de l'enveja!
    Una abraçada.
    Nonna_Carme

  • No et desanimis!!![Ofensiu]

    Benvolgut J.Lluís:
    No et desanimis per comentaris fora de lloc...No et plantegis no torna a escriure a RC per quatre comentaris fora de lloc. Aquest és el perill i al mateix temps l'atractiu de RC està exposat a un aparador públic on la gent pot opinar sobre allò que fas i crees. L'escriptor...utilitzaré la terminologia d'aquesta pàgina...el relataire ha de saber conviure amb les bones i les males crítiques i aìxò és el que pot fer madurar al propi creador.
    Sempre dic que RC és un gran buffet lliure. En aquest bufet lliure hi ha de tot i s'ha de saber destriar el gra e la palla. És aluscinant que amb 3 anys hi hagi més de 50000 relats publicats. Això no vol dir que tots siguin de la mateixa qualitat. Tothom és lliure de fer cas dels rànkings, llistes, nanoreptes, etc, etc...entenc que aquesta és la filosofia d'aquesta pàgina i entenc que d'alguna manera davant tant allau de relats s'han de destacar d'alguna manera.
    Entenc que potser hi haurà un grupet de gent que s'haurà arribat a conèixer i potser pels noms ja els coneixes. Mira la part positiva...fins i tot han arribat a crear una assocació de relataires...
    Benvolgut J.Lluís:
    queda't amb la part positiva de tot plegat. Segur que t'ha sigut més útil tenir publicat els teus relats en aquesta pàgina que un calaix, oi?
    Aprèn a destriar el gra de la palla i queda't amb la part bona d'aquest portal. Confesso que no he llegit gaire cosa del que has fet...però estic segur que hi haurà hagut algú que haurà valorat positivament el que has fet. És important saber encaixar una crítica i aprendre'n del que ens comenten. El pitjor de tot és la indiferència. Però penso que també és important el respecte a l'hora de criticar l'obra d'una altre persona. Penso que només per aquestes persones que disfruten amb el que fem i valoren positivament aquets relats, només per aquestes persones val la pena continuar.
    Ja fa unes quantes setmanes que he anat publicant cosetes en aquest portal i he llegit algunes cosetes d'algunes persones que com jo han decidit escriure a RC. Com tot hi hagut coses que m'han agradat i altres no. I t'escrit aquesta parrafada perquè francament he flipat molt amb el que has escrit.
    En fi, J.LLuís no sé si et serveix de gaire el que he escrit t'animo a seguir a endavant...si t'estimes el que fas...no creus que val la pena continuar?

  • NO HO FACIS[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 17-08-2008 | Valoració: 10

    No donis la raó a qui no la té.
    Jo mateix sortia fa uns dies en aquesta galdosa llista, ho deus recordar, i crec, sincerament, que no és aixó el que ens ha de moure, tot i que reconec que afalaga.
    Jo he enviat una proposta a Omatech, dient-los que el lectors no puguin valorar, o que els seus punts no siguin vinculants.
    Si ells reben més emails amb la mateixa idea, igual prenen una decissió.
    Jo encara no habia rebut cap atac (diguem-ho així), dels impresentables aquests, però ara fa poc n'he rebt algun, bajanades puerils, vinga, pujem-nos l'ànim!
    I mira, no et volia valorar, però ra ho faré, apalis.

    Ep! pensa-hi, hi perdem més aquells que encara que no sempre et comentem, però, anem seguint les teves petges.

    (tot i que jo mateix també m'estic fent el teu plantejament...) ha!

    Bon estiu company, una sincera abraçada.

    Ferran

Valoració mitja: 9.95

l´Autor

Foto de perfil de J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

49 Relats

588 Comentaris

96955 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
Sabadell onze de maig del 1943
Català.
Vull gaudir el present
El passat és un record
Els records els tinc endreçats en un arxiu de la memòria, d’una memòria però que camina a l’oblit.
Lluito perquè no agafi una drecera.
Entretant per qui em vulgui llegir escric aquí, a Relats en Català, i si a més em vol comentar millor.

ELS 58 RELATS PREFERITS DELS SEUS AUTORS


ELS 43 POEMES PREFERITS DELS SEUS AUTORS

Per qui el vulgui el meu correu és: llcusido@gmail.com