ELS LLIBRES COM A COMPANYIA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
El llibres sempre havien acompanyat a la Laura, de ben petita ,així que va aprendre a llegir, se la trobava sentadeta en una cadira en qualsevol racó amb un llibre a les mans. Els pares que no eren massa de lectures ,s’estranyaven del seu comportament i solien distreure-la dient, que anés a jugar amb els seus germans. Mes la Laura ,al mes petit descuit dels pares ,tornava a les seves interminables lectures.
Si se sentia trista s’endinsava en alguns dels contes de Perrault , que li havia regalat una tia , tant lectora con ella, i l’estat d’ànim li canviava.
La venedora de llumins de Andersen la feia plorar i la Sireneta també . Una avia pietosa li va regalar unes Vides de Sants, i a ella l’horroritzaven els turments de les pobres criatures santes.
Així que un dia es va decidir, va agafar una llibreta i es va posar a escriure contes .Tots eren contes feliços o quasi tots, perquè un dia especialment inspirada va escriure un relat on moria una granoteta i les llàgrimes li queien per les seves galtes.
De llavors ençà han passat molts anys i la Laura continua amb la seu ferm amor a les lectures i les escriptures. La seva família continua no entenent gaire la seva afició i la seva parella inclùs alguna vegada es burla d´ella i li diu : A veure el dia que et faràs famosa amb un llibre i rica . La Laura no en fa massa cas i així que te un moment, se la sol veure amb un llibre a les mans, o amb un quadern on escriu pensament i somnis.

Comentaris

  • la lectura[Ofensiu]
    Endevina'm | 14-03-2016

    i escriure sempre són la millor teràpia, eviten tantes coses! Malgrat ens veiem envoltats d'incomprensió i ignorància. Cal eradicar aquest estigma de l'escriptor, o del lector.

    Gràcies pels teus comentaris Montserrat, sempre a punt.

    Per a tots els qui escrivim a RC els comentaris són com el punt de sal d'un plat fet amb tot l'amor.

    Ferran

  • Bona companyia[Ofensiu]
    Karin | 13-03-2016 | Valoració: 10

    A mi els llibres han sigut el meu refugi. Entenc perfectament el que vols dir en el teu bonic relat. M`agrada molt.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322253 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.