Els impostors

Un relat de: Tristram
Si s'hagués desfet a temps d'aquells fanàtics que el perseguien tothora i que el reverenciaven amb una devoció cega, irracional, aquells pollosos que li atribuïen un origen diví i que s'empescaven gestes filantròpiques, sentències moralitzants que ell mai no havia pronunciat, miracles fabulosos i improbables, si hagués engegat la colla de dements que es feien dir els seus deixebles, ara no enfilaria el camí cap al Gòlgota sota les seves mirades compassives, unes mirades que no poden ocultar, però, una espurna de satisfacció: el sacrifici els ofereix un final rodó a les peripècies que deixaran escrites en les seves cròniques.

Només un pensament el reconforta: ningú no es creurà mai a aquells impostors.

Comentaris

 • Enhorabona![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • curt i concís[Ofensiu]
  Jaume Dargó | 02-04-2018

  i una descripció històrica prou entenedora. Un bon cop de puny a la història oficial, i una ben probable situació real. Com ja diuen ells; els camins de la fe són inescrutables.

  Felicitats per la tria

  Ferran

 • Potser si[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 25-03-2018 | Valoració: 10

  Oh, potser tens raó i va pasar el que descrius. Evidentment Jesús no sabia que la seva ombra seria tan llarga i en aquells temps, profetes com ell n'hi havia molts. Però baja, la difusió i la propaganda si que va cuallar. Bon exercici. Una abraçada.

  Aleix

 • Que rodó![Ofensiu]
  E. VILADOMS | 22-03-2018

  M'encanta el teu relat d'aquest mes, Tristram! Breu i punyent i el final el fa encara més rodó.
  Fins a la propera Virtut!

 • Ironies de la història...[Ofensiu]
  Rosaura Gerr | 16-03-2018 | Valoració: 9

  El final és una bona ironia, o fins i tot un sarcasme... Està clar que com a profeta aquest bon home no hagués servit!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Tristram

Tristram

4 Relats

17 Comentaris

1221 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
"Tant de bo el pare o la mare, o en realitat tots dos —que tots dos, en rigor, en tenien la mateixa obligació—, haguessin pensat què anaven a fer quan em van engendrar". L. Sterne.