els gots d'aigua

Un relat de: annabella pampallugues

Les dues germanes van seure davant la taula, amb el coixí al cul per poder arribar-hi. Van recolçar el cap en les mans mirant els dos gots d'aigua que tenien davant. L'un estava tres quarts ple d'aigua, l'altre només un dit. En veure-ho, Lina, la petita, ho va trobar injust:

-Si tu tens el got gairebé ple, que més et dona donar-me'n una poca, i així en tenim les dos igual? Perquè si jo tinguera set, amb aquesta no en tindria prou, i si tingueres tu set, te'n sobraria de la teua aigua per saciar-la. A més, si la mama te'n ficara una poca, se't vessaria damunt la taula de seguida.

-Fixat bé, Lina -va dir Maria-; si jo te'n donara ara, que no tinc set, seria just. Perquè no la necessite tota, ara. Però a la pròxima vegada que la mare ens posara aigua al got, potser no en quedaria prou al pitxer, i no me'n posaria tanta. Llavors, si jo t'havera de passar un poc de la meua, que passaria?

-Que et quedaries sense.

-Sí. I si tiguérem set aleshores, tu et saciares amb l'aigua, no?

-Sí.

-Però jo no en tindria per poder beure jo. M'assecaria com un abadetxo. A més, tu sols jugar amb l'aigua, encara que digues que tens set jo sé que li pegues un glopet i la que et resta l'utilitzes per rentar-li els cabells a la barbi. No és just llavors que te n'haja de donar jo si no la vols per beure.

-De totes maneres, imaginem que això no passa. Si tu en tens molta, més de la set que tens, i jo no en tinc gaire perquè la mama no me n'ha posat prou... hauries de donar-me'n. A tu et sobra i a mi em falta. Que podria fer jo per a tindre'n més, si no demanar-te'n a tu?

-Esperar que la mare vinga amb un altre pitxer, Lina...


Comentaris

  • Una molt...[Ofensiu]
    rnbonet | 13-12-2005 | Valoració: 10

    ...bona reflexió entorn les carències, els sobrants, la justícia, la solidaritat i... l'esperança. Aclaparadorament realista, encara que no ho semble.
    PS. La "muixeranga" d'Algemesí?
    Salut i rebolica, païsana!

  • Llibre | 16-09-2005

    Tens tota la raó: darrere aquest conte, en aparença senzill i sense complicacions, s'hi amaga una crítica vers un dels problemes que porten més de corcoll als polítics (per dir-ho d'alguna manera) avui en dia.

    Penso que has creat un bon paral·lelisme entre el problema actual de l'aigua i la conversa de les dues germanes del teu conte.

    Ben trobat.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de annabella pampallugues

annabella pampallugues

33 Relats

122 Comentaris

45475 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
M'he cansat de la meua biografia.
Diré només
quatre coses de mi.
Us bastaran si sou
tan creatius com per inventar
l'esser més estrany
fet dona.

Sóc
la paradoxa de desevolupament
humà:
quan més madura més infant.

M'agrada
encantar-me mirant la làmpada
de la tauleta
de nit, i els colors que emet.

Odie
portar tacons, encara
que m'afavorisquen
les cames i li vagen a la fadilla.

Seguiré
creant versos inconnexos, fàcils i
sense rima,
que jo mateixa no entenc.





Per qualsevol cosa, albacamarasa@hotmail.com



R en Cadena

"El T. Cargol em va encadenar i jo he passat la cadena a la Laura Lara Martín, a la Salzburg i a l'Anònim"

(descobreix què és "R en Cadena")