Els dependents de les botigues d'Apple

Un relat de: Victre
Al dissenyador dels dependents de les tendes d'Apple se li han acabat les idees.

Està al seu despatx, situat al sòtan més misteriós de tot Cupertino, sol, sense poder compartir la seva angoixa amb ningú. Ni tan sols pot trucar a la seva dona ni als seus fills per comentar la sensació de buit interior que té, ja que ells es pensen que la seva feina és participar en el disseny dels mòbils de la companyia (ho diu ben clar al contracte, només que l'empresa tingui el menor indici que una sola persona s'entera de la seva funció, la xifra de vuit zeros que rep cada any se l'haurà de gastar en advocats).

El seu càrrec va ser un dels primers en crear-se a l'empresa, molt abans de començar a dissenyar el primer telèfon, aquell que sortirà als llibres d'història com l'inici d'una nova era.
Els socis fundadors tenien clar que per vendre un producte tan revolucionari com el que volien crear, els hi calia una xarxa de dependents amb unes qualitats radicalment diferents a les dels dependents de sempre.

Per això, els dos socis van començar a fer càstings arreu del món en busca d'aquests dependents del futur.
Que sapiguessin molts idiomes.
Que fossin simpàtics. No era suficient amb que semblessim simpàtics (com els dependents que anaven trobant), calia que ho fossin.
Amb una imatge de ciutadà del món, que trascendís les fronteres.
Una pell sana i lluminosa.
Joves.
I, com que els dos fundadors sabien prou bé que la perfecció crea rebuig, buscaven que els futurs dependents també tinguessin algun tret que els fes més humans. Unes rastes (curtetes i ben fetes). Ulleres. Un tic nerviós sense importància. Alguna cosa que fes sentir al comprador que estava davant d'un ésser humà i no d'una màquina.

I va ser aquesta darrera reflexió la que els hi va donar la solució.
Abans de començar a dissenyar la primera peça del primer telèfon de la companyia, crearien el seu propi exèrcit de dependents no-humans.
Només els hi calia un dissenyador que fes que ho semblessim.
Ell.
El que ara està sol al sotan més misteriós de tot Cupertino, amb l'angoixa d'haver-se quedat sense idees per seguir creant més models humans, per cubrir aquelles vísceres plenes de cables i botons.

I, el que més ràbia li fa de tot plegat, és que el món mai sabrà que ell és el reponsable que, el millor producte tecnològic de la companyia, no sigui l'últim model del telèfon que ens va canviar per sempre.
El millor producte de la companyia són els dependents, quasi perfectes però que semblen humans.
I això és gràcies a ell.

I ell no sortirà als llibres d'història.
Ningú, mai, sabrà res de la seva feina, perquè la fa la mar de bé.
I això també li crea angoixa.
Perquè és injust.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96640 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.