Els Cinc d'Uguai

Un relat de: ortzadar

En Martorell era un home tranquil. Fins i tot feliç. Vivia en un tercer segona sense ascensor i el seu pis era com un cop de puny. M'hi va convidar uns quants cops. Un cafè, unes cerveses, els licors del poble... I sempre acabàvem parlant de l'absurditat de tot. De com el monstre de la ciutat ens engolia. Potser pel fum dels records, per la memòria fràgil que es desdibuixava en aquell espai tan minúscul, aconseguia anar-me'n lluny. Només per uns instants. Tancava els ulls i tornava al riu. I quan els obria, en Martorell m'etzibava aquella frase que sempre més m'ha quedat gravada: <>. I com si ja ho sabés o en l'afany per endevinar-ho, em mirava encuriosit, expectant, i després es posava a riure a cor què vols. Era un home estrany, però m'agradava. Ell també tenia secrets que potser no duien al riu ni a la fàbrica on m'amagava de petit. Quan jugàvem a salvar el món i només teníem nou anys.
<>. I jo feia veure que no en tenia, que en tenia d'altres i va ser quan vaig aprendre a dir mentides. Li'n vaig dir de tots colors i semblava que s'ho empassava. Hi havia una fotografia a sobre el moble. En un marc de plata que ja no brillava. Era una família. En vaig buscar més però semblava l'única que governava aquell pis. Quatre desconeguts que m'interrogaven i jo no desxifrava qui eren. En Martorell no sortia a la foto, potser perquè ell era el que feia cinc. Els Cinc d'Uguai. Qui els va posar aquest nom? Ja no se'n recorda ningú. Potser com el seu secret. Cadascú se'l va endur a una part del món i ara només en quedava aquella fotografia.
Feia anys que li seguia la pista. Que perseguia el seu secret. Tanmateix, crec que és ell qui, en el fons, em va acabar espiant a mi.

Comentaris

  • Recordatori[Ofensiu]


    Benvolgut/da relataire:

    Recorda que, a més del Concurs ARC de Microrelats ARC A LA RÀDIO 2010, també tenim en marxa aquestes altres activitats:

    - Gimcana Virtual Literària ARC 2010: enllaç

    - Concurs ARC de Narrativa Breu 2010 "Barcelona, t'estimo": enllaç

    - Loteria de l'ARC: enllaç

    - Club de Lectura Virtual ARC: enllaç

    Participa-hi!

    Gràcies,

    ARC


  • intrigant i curiós[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 18-10-2010

    ben narrat i amb el secret surant en tot ell. Un bon relat que obre moltes expectatives.

    Bona sort!

    Ferran

l´Autor

Foto de perfil de ortzadar

ortzadar

5 Relats

8 Comentaris

5904 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
http://ortzadar.bloc.cat

I quan despertis del llarg somni ja no hi haurà nit que et vetlli perquè tindràs el món als teus peus