Ella

Un relat de: Noa

Ella no és com la resta.
Tothom que se la mira, tothom que la veu, pensa el mateix.
Sembla que les ments de totes aquestes persones diguem…observadores, o potser millor curioses, estiguin conectades.
La primera frase que passa pel cap del que la mira és: sembla un noi! O bé: és com un noi! O inclús: diria que és un noi però no n'estic segur/a.
Després s'ha de destacar tot tipus de converses que giren al seu entorn: és que aquesta noia és inútil, perquè vesteix com un noi, porta el cabell com un noi… com vol que la gent no es pensi que sembla un noi?
També hi ha algú que gaudeix dient tot el que pensa d'ella quan s'hi troba ben a prop, no fos cas que ho sentís!
El que no puc assegurar és que ningú no se li hagi posat al davant, en un to com d'ofès (a sobre!!!) i li hagi deixat anar coses que no crec que a ningú li agradaria sentir. És clar que aquesta situació no l'he vist encara. És clar que segur que la veuré o me la contaran.
Ah, i no em puc deixar tota la munió que un dia s'hi hagin acostat, per veure-la d'aprop, per assegurar-se que no és un noi, per comprovar que les explicacions dels seus amics fossin certes, i, a més, a més, si pot ser, amb indiscressió.
La meva conclusió és que ningú haurà pensat que potser les intensions d'aquesta noia són semblar un noi, ser un noi!!! I perquè? Doncs perquè hi ha una paraula, que a tothom li sona a repugnància, despreci,… que es diu TRANSEXUALITAT (suposo, perquè no em surt ni al diccionari, on se suposa que hauria de sortir, no?), i que vol dir simplement que algú, algú diferent a la resta, (lògic, com que els altres som normals…) no s'hi troba bé dins la seva pell, dins el seu cos… i potser necessita tenir un cos de noi, si és una noia, perquè segurament no és una noia, sinó un noi, un noi que ha de viure esclavitzat dins un cos que no li pertoca, i que molt probablement té un passat, un present i un futur ben assegurats. Amb això "aquest" tothom suposo que haurà entès el què vull dir. O no, perquè, ben mirat, com vull que m'entenguin si ni tan sols puc trobar al llibre dels llibres el significat d'aquesta paraula…mmm…perduda? Inexistent? Oblidada? Diria que més aviat marginada.
Igual que ella?


Comentaris

  • d'acord[Ofensiu]
    foster | 11-07-2005 | Valoració: 7

    Com no podia ser d'una altra manera, estic completament d'acord amb la tesi del teu relat, però em sembla una mica massa obvi. M'hagués agradat més la mateixa reivindicació dins un personatge, una creació fictícia que, no obstant, podria resultar fins i tot més real que el teu crit obert al món.
    Per cert, gràcies pel teu comentari. Espero que em suggereixis la trama per a la segona part.
    foster

  • mmm... [Ofensiu]
    Yrch | 15-05-2005 | Valoració: 10

    doncs avans que res donar-te les gràcies pel teu comentari ;P i dir-te que estic d'acord amb tu, que ningú n'ha de fotre res del com siguin els demés, o del que semblin... perquè darrera de les aparences sempre hi ha oculta una història, i això ho has demostrat en aquest relat. felicitats!
    suposo que en part el meu relat, "Agafades de la mà...", també anava per aquest camí, demostrar com es pot sentir una persona per ser diferent al que marquen les regles que ens imposa la societat.
    un peto i una abraçada ben forta!

    ·!|[·@¡Dä·]|!·

  • Un bon relat[Ofensiu]
    ITACA | 28-04-2005 | Valoració: 10

    Que ens mostra el reflexe d'aquesta societat tercermundista, molt be Inca felicitats, m'agrada, tens un estil o una amnera molt teva d'escriure, fins aviat maquisima.

    La teva amiga, Clara

  • un relat ben tramat...[Ofensiu]
    Capdelin | 19-04-2005 | Valoració: 10

    ben defensat... ben exposat... amb sinceritat, valentia i amor... la gent que crea normes i tipus i classes i tot el que s´aparta d´aquests models... són productes estranys per a ells... i el diccionari, summa popular i científica... arriba sempre amb retard per definir l´ànima lliure i humana de les persones...
    m´ha captivat la distribució del relat, sense repetir-te, parlant clar... i defensant la PERSONA unitària i incomparable i irrepetible...
    La societat crea a cada època els seus "bufons" per exaltar la seva mediocritat...
    et felicito... has entrat fort amb un relat punyent i superhumà... convertint en NORMAL el que per a alguns és l´escepció de les normes...
    ànims! espero amb delit el teu proper relat!
    Un petonàs i una abraçada!!!!

  • Weii![Ofensiu]
    Sareta_16 | 19-04-2005 | Valoració: 9

    Bon començament nena!^^ Ma molat com t'expresses, està currat!:) m'agrada sobretot el final, oleeeei!Mub mub!Espero llegir coses teves moltes eh!:D
    Bon escrit perquè hi ha molta gent que no sap quins són aquests conceptes i aquí ens ho descrius perfectament!Mai s'ha de marginar a ningú ni per sexe, raça, físic, alguna descapacitat!;)
    Weno i res més benvinguda aquí wapa! :D

Valoració mitja: 9.2