Ella

Un relat de: Marisa

Tinc la seguretat de tornar-la a veure. L'absoluta i completa seguretat que em fa dubtar. Intento reviure aquest moment que fa tan sols cinc minuts que he viscut, moment en què ella s'ha aixecat i ha recollit les seves coses, al temps que jo em repetia: no la miraràs, no ho faràs, no! Ho he fet, evidentment l'he mirat, durant uns segons, mentre es posava la jaqueta de llana i es pujava la cremallera, cremallera que al mateix temps la meva ment anava baixant. Ja estava encarada cap a la porta quan el seu cap s'ha girat cap on jo estava asseguda, i amb una dolçor que fa tremolar m'ha dit: "Adéu". Ha sigut només un instant però resta fotografiat en la meva ment, nítid i real. Encara puc sentir la seva mirada inquieta, juganera i passional, infinitament passional. Amb una actitud nerviosa però segura, una terrible seguretat en si mateixa que fa que no hi hagi lloc per a la incertesa ni pel dubte, ni tan sols lloc pel destí. Ella ho sabia, coneixia tot allò que sorgiria dins meu si em deia aquell Adéu. Com també sabia com de calenta estava la meva pell, podia sentir l'escalfor que desprenia des d'on ella estava, a tan sols una taula de mi. És probablement per això, que molt encertadament ha decidir dir-me una de les paraules més tristes que existeixen i que en mi ha provocat un dels somriures més tendres que he tingut l'ocasió de dedicar-li. "Adéu, Adéu", possiblement aquest cap de setmana repetiré entre la vigília i el somni aquesta melangiosa paraula, mentre construeixo amb plena consciència el món que es mereix, el món que la meva ment, avui, tan sols avui, vol viure amb ella.

...quin mal hi ha en imaginar-se una altra vida, en fer anar una mica la imaginació i somiar? Significa per això que no m'agrada la meva vida? Possiblement si tingues la vida que he somiat fa uns moments o la que somiaré la setmana que ve, la qual puc dir amb total seguretat que no tindrà res a veure amb la somiada avui, desitjaria tenir la que visc ara, la que gaudeixo en aquest precís moment en la meva pell. Haig de caure per això en aquella sentencia tan banal i absurda que em pot dir un fàcil amic de: "Tranquil·la, desitja el que no es té ens passa a tots, és una actitud universal". I ja està? Sóc com una mes, amb les mateixes passions i pors que qualsevol altre?...

Se'n va, s'esvaeix el sentiment causat per la seva presència, per la seva veu dient Adéu. La desitjo, no! la desitjava. El cor ja no palpita com abans, ja no tremola, ja no crida, està caient en aquella estabilitat tan repudiada i odiada. Ha durat poc, oi? Cada cop tot dura menys. Serè capaç de recordar tan sols una guspira d'aquesta intensitat demà? I aquesta nit? Podré viure del passat? Ho vull?
Em venen al cap unes paraules que em va dir una vegada un amic meu, "Gaudeix de la sensualitat de la vida". M'agrada pronunciar-la, "s-e-n-s-u-a-l-i-t-a-t", paraula que ella, plenament conscient, personificava a la perfecció.

La noia que es va aixecar i em va dir Adéu es deia Mariona...

Comentaris

  • espero que...[Ofensiu]
    kispar fidu | 25-06-2005

    ...el fet de que sols tinguis un relat, i que ja faci un temps que el vas escriure, no signifiqui que hagis deixat de publicar!!!

    Ella. (Una simple paraula que ho pot dir tot).
    Ella, bella paraula.
    Un Adèu és dolorós... i sobretot quan els llavis que el pronuncien provenen d'una persona tan estimada.

    M'ha agradat el teu relat!

    Espero que tornis a animar-te a publicar i que no hagis abandonat aquesta web!!!
    Bon estiu!

    Gemm@

  • Críptic...[Ofensiu]
    BlauFosc | 05-04-2005

    Hola Marisa,

    Gràcies pel teu comentari a un dels meus relats. En resposta a la teva pregunta, què trobo críptic en el teu relat, la resposta és senzilla. Res del text em sembla críptic excepte l'última frase, on tu dius el nom de la persona a qui et refereixes. Aquest nom en mig del text no tindria altra trascendència que identificar la persona en qüestió. Però en canvi, situat al final, sembla com si volguéssis que tan sols pugui ser interpretat per una, o unes persones, per la Mariona i/o gent pròxima a ella.

    Segurament això no serà així i tan sols es tracta d'un recurs per aconseguir, precisament, això que estic fent jo ara, que se'n parli. I si és així, em sembla molt bé. Els recursos com aquest son ben lícits.

    Fins aviat

    B

  • ITACA | 03-04-2005 | Valoració: 10

    Un relat fascinant de veritat, m'ha entrat profundament al cor.
    Sensivilitat , amor, nostalgia, impulsos, somnis, tu ho has fet possible que per uns instants a la meva vida els pugui agrupar i pensar tal i com són.
    Gràcies i segueix escrivint , el penso posar als meus preferits, m'ha encantat Marisa.

    Clara

  • No n'hi ha cap de mal...[Ofensiu]
    BlauFosc | 03-04-2005

    No n'hi cap de mal d'imaginar-se altres mons possibles. De fet crec que és necessari per sentir-nos vius. I pel que fa a ser com els altres... hi ha persones que ho son mentre que n'hi ha d'altres que no.

    M'agrada molt el que has escrit, tot i que té un nosequè críptic que fa que se m'escapin coses. Sobretot el final em desconcerta. Però la forma d'escriure-ho és suau, et porta bé per la narració. Tot plegat segons la meva modesta i autodidacta opinió.

    Et seguiré llegint...

l´Autor

Marisa

2 Relats

6 Comentaris

2370 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Realment us importa qui sóc? on vaig nèixer i què faig? a mi tampoc! Sóc una persona, poca cosa més puc dir amb objectivitat, totes les altres coses són superflues.

Últims relats de l'autor