El veritable malson d'un conill d'estiu

Un relat de: touchyourbottom
Els conills d'estiu viuen un dia d'estiu i prou, cadascú. Una existència per a un plaer intens i efímer, no els cal res més.



Va aconseguir veure-s'hi amb les ulleres d'estar sol al cel, un conill d'una nit d'estiu. L'animaló, esporuguit, no capia com l'havien tancat en aquell espai massa fosc de fusta d'olivera dubtosa entre roba ni planxada penjant que li feia pessigolles al musell. El perfum Baron Andandy que desprenia el trajo Garoguio Armandy l'estava ofegant. Les orelles se li pensien i havia de pensar ràpid, ràpid, la respiració esdevenia emergència.

Si ho arriba a saber, no s'hauria esmunyit en aquell ram de roses de color safrà, el rosegador minúscul d'aquella espècie titllada de màgica, coses de subtileses. La vaporositat de les flors obertes l'ullprenia i no se'n sabia ni calia estar-se'n. Per això, quan la núvia estava despistada besant un antic amic e amat, s'hi havia abraonat cegament i confiada. Món flonjo vellutat bell i vegetal, única fi per a una nit d'estiu . Després la bestiola s'aniria desfent desfent fins adossar-se invisiblement i eterna al cosmos de l'impossible. Impassible aqueferat amb l'instint, no va preveure cap trasllat.

Mentre els nuvis cardaven la nit d'estiu pels descosits ell ho veia pel forat per la clau i pels descosits del llençol de pensió gèlida de baixa estofa escalfada amb una estufa catalítica semiparalítica en plena canícula.

Més tard, quan la parella dormia la satisfacció, va intentar fugir, va haver de furgar entre la primera capa de pelatge per trobar les ulleres salvadores. Però el ram de flors no hi era. Havia estat llençat i atrapat al vol per una ex-marcolfa de clientela d'autopista de peatge. I ell havia saltat amb celeritat dins la butxaca més propera. Ara era dins un armari que esdevenia làpida i no podria assolir el Tot, li confessava el cor amb un bategar final que el sangglaçava.

Hi ha conills d'estiu que, per algun motiu, han de repetir estada al món. Ell en seria un. No tenia massa ganes d'esdevenir cactus de les infusions contra les torsions d'ànima, però no podia pas triar!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

84238 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).