EL TRONC MÀGIC

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La petita Llúcia contempla contenta el tió de Nadal que l´avi li ha fet de un tronc de un vell arbre mort, un ametller. Es preciós ara que el te ben col•locat i ben abrigat, es un tió magnífic.

El vell s´aseu en una cadira prop de la llar de foc i li comenta a la neta. Saps Llúcia que la llenya escalfa cinc vegades ?. No respon la nena i un somriure s’escampa per la seva cara pigallada, explica avi. ! va , com ?
- La primera t’escalfa al tallar l’arbre
- La segona el trossejar-lo
- La tercera al fer estelles
- La quarta al pujar-lo per l’esca-la
- La cinquena al cremar-lo vetó aquí!

Si diu la nena, he vist com sues quan fas aquestes coses, ja ho entenc avi, però encara has deixat la sisena,quan jo pico amb un bastó i canto una escalforeta sento a dins, junt amb els nervis de si cagarà o no.... oi que si avi ?

Si diu en Lluís cagarà, has sigut bona nena i això sempre te recompensa, mes a part de tot el tió es màgic. Per Nadal el posarem al foc per cremar, la seva escalfor ens recordarà que som afortunats per tot el que tenim. Quan era un arbre jove ens donava ametlles , ara que es mort ens dona calor, escalfor de la bona. La flaire del arbre sortirà per la xemeneia, el fum s’escamparà cel enllà i serà com un donar gracies a la natura que tantes coses bones ens dona. Recorda sempre nena de donar gràcies pel que tenim.

Si diu la nena, abraça al avi amb els seus bracets petits i li fá un peto i li promet, que procurarà sempre ser persona agraïda.

Fora es va fent fosc i algun que altre floc de neu es veu caure per la finestra, son primers de Desembre i fa molt fred. Però els dos miren les flames de la llar de foc i la menuda diu. Expliquem un conte avi !. Si diu, ho faré mes tard, abans d’anar a dormir i l’estreny ben fort, voldria perllongar aquest moment que sap es també
màgic es diu , potser es l´ultim any de la màgia del tió de Nadal ......

Comentaris

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 02-12-2016 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=1517

    Gràcies

    tribuna@guimera.info

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 02-12-2016 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=1517

    Gràcies

    tribuna@guimera.info

  • Molt bonic[Ofensiu]
    Karin | 02-12-2016 | Valoració: 10

    Tendresa desprén el teu relat

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322124 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.