EL TREN DE L’UNICORN

Un relat de: Bruixeta
Moltes eren les vegades que havia sentit a parlar del llunyà país de l'Arc de Sant Martí. Des d'infant que escoltava embadalit les històries que contaven els més vells de les conrades. Deien que s'hi arribava agafant el Vaixell Alat, que et duia fins a l'estació del tren de l'unicorn; pocs eren els que aconseguien acabar la travessa, molts abandonaven poc abans d'arribar al destí final, de tan dur com era el viatge. Se sabia la història de memòria i per molt que li diguessin que només eren llegendes i comptes infantils, per tal de treure-li del cap, tenia clar que era real i que per molt dur que fos el camí, ho aconseguiria. I encara que no coneixia el llunyà país, en el seu cap hi tenia una imatge molt clara del que allà veuria. Havia recorregut, amb la seva imaginació, la seva terra, contemplat cada un dels seus racons, pujat i baixat les seves muntanyes i s'havia refrescat en els seus rius. Encara que només viatjava amb la imaginació, sabia que quan arribés tot seria tal com s'ho havia imaginat.

Passarem anys abans no va poder anar al punt de partida. Lleuger d’equipatge va arribar al port del Vaixell Alat. Tal com li anunciaren, va ser un trajecte complicat, ple de racons que amagaven trampes mortals; saturat de grutes inhòspites que albergaven els instints més baixos. Va bregar amb sensacions tan hostils com el desengany, la incomprensió, la intolerància, la mentida o el xantatge emocional. Cada vegada que lluitava i vencia un d’aquests sentiments avançava a bord del temut Vaixell Alat. Va anar dominant totes els seus temors i a poc a poc es va anar acostant al seu destí.

Al final del trajecte no hi havia cap estació ni cap tren, només un petit unicorn blau que l'estava esperant.

—Puja i agafat fort als meus crims. Amen a començar el viatge pel qual tant has lluitat: el viatge cap a la teva llibertat.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Bruixeta

Bruixeta

18 Relats

25 Comentaris

12967 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Catalana, republicana e independentista. Santsenca de naixement. Taradellenca d’adopció. Lletraferida per afició. Aprenent de tot, mestre de res