El temps del coronavirus

Un relat de: aleshores
Coronavirus
Fins aquí ha arribat el nostre predomini o ascendència sobre els fills. La crisi del 2008 va ser l’avís que no viurien millor que nosaltres, els seus pares i ara veuen el que ja s’esperaven: que el món s’ensorra degut a la crisi climàtica de la qual el darrer temporal Glòria en va ser un tast i de a crisi de supervivència que el coronavirus ha posat sobre taula.
Ja no els valen consells i saben que depenen només d’ells perquè nosaltres no hem aportat solucions, ni les a portarem i tot el que podem fer és ser un obstacle o una càrrega per a ells, amable si es vol. S’ha demostrat que el nostre món en el que tàcitament cregueren ja s’ha ensorrat definitivament. I que la falsa il·lusió que ens ha entabanar els darrers trenta anys amb el neoliberalisme era un miratge per fer més ric als rics.
Els vull desitjar que triïn bé l’objectiu que, a vida o mort, han d’encarar. La economia privada no funciona, només l’activitat dirigida pel govern pot fer front a les necessitats, no al que diu el mercat que són les necessitats. Aquí rau el poble a gros: traure-li la joguina a la oligarquia, i posar-la a treballar a ella i a la cort de pilotes que l’envolta. Nosaltres, els vells, per responsabilitat, hauríem de ser els primers en donar-ho tot en el combat i que no se’ns avancin els nois d’Urquinaona.

Comentaris

  • Paorós però real[Ofensiu]
    Joan Colom | 25-06-2020

    Han passat dos mesos i mig i el teu diagnòstic no ha quedat obsolet. És mes: crec que quan més temps passi més encertat semblarà, i potser encara es quedarà curt.

    Pel que fa a les objeccions de SrGarcia, suposo que quan escrivies "La economia privada no funciona, només l’activitat dirigida pel govern pot fer front a les necessitats, no al que diu el mercat que són les necessitats", més aviat volies dir "La economia privada no funciona, només l’activitat dirigida per un govern disposat a intervenir el mercat sempre que calgui pot fer front a les necessitats, no al que diu el mercat que són les necessitats".

  • Gràcies...Aleshores...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-03-2020

    Gràcies Aleshores pel teu amable comentari "Lirisme mesurat". No t'equivoques, es nou, perquè és original meu. El versicle de San Joan, el vaig traduir com és la Bíblia.
    Salutacions.
    Perla de vellut

  • Quasi d'acord[Ofensiu]
    SrGarcia | 17-03-2020

    D'acord en quasi tot. Només em fa recança la frase: "només l’activitat dirigida pel govern pot fer front a les necessitats". Els que han tingut els santíssims collons de no tancar Madrid, han de dirigir tota l'activitat econòmica?

  • De qui depén la solució...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-03-2020

    Molt bona proposta sobre el coronavirus.
    Molt bé plantejada.
    Perla de vellut