EL SENTIT DE LA VIDA

Un relat de: MICO FILÓS
Hola, sóc un cargol que intento fer una becaina sota una fulla de col, però tinc un problema: hi ha un escarabat amb una crisi existencial com una casa de pagès que no vol deixar-me dormir. Diu que es passa la vida fent pilotes de merda i que no sap per què. Ha perdut el nord i vol donar un sentit a tot el que fa. Collonades, li dic. Però hi torna i em pregunta per quina religió tiraria jo.
Realment el veig molt apurat.
Aquestes coses em passen per haver treballat durant quinze anys de cambrer, i, amb l'excusa de la crisi, s'estalvien el psiquiatra.
Davant nostre hi ha en Jep, el tifa; és una enorme cagarada de bou que fins no fa gaires dies encara fumejava orgullosa i pedant, però que ara està tant cremada pel sol com jo per l'escarbat.
Miro amb els meus ullassos el meu empipador insecte i li etzibo: -"Fixa't en en Jep i entendràs la veritat de les nostres vides. En Jep, quan va nèixer era lluent, calentet i tendre. Les persones el defugien i la resta d'animals salvatges, sense tantes manies, el venien a olorar i a fer-li companyia. Ara està sec, escardat, no fa pudor i es desfà en un polsim gairabé higiènic. Però vet aquí que ahir va passar un nas de mocs menjant un préssec i deprés de clavar-li l'ultima queixelada va i llença el pinyol al bell mig de la tifa. A en Jep li va canviar la cara. D'aquí un temps aquest pinyol, alimentant-se de la tifarada, es convertirà en un formós presseguer i els animals i les persones vindran i menjaran els seus préssecs, i faran més cagarades i en Jep hi serà en cada una d'elles extenent-se per tot el món. Ho entens, escarabatet? Estem fets de matèria atzarosa, pot semblar tot plegat molt escatològic però també té el seu punt d'entrenyable, m'entens oi?"
L'escarabat em mira com un imbècil, abans de dir res obre i tanca els ulls varies vegades i finalment deixar anar: -"O sigui, que em faci budista?". Fa mitja volta i comença a marxar. Aleshores s'aturar, gira el cap i, mirant-me als ulls, m'adjectiva amb un:"gilipolles" i fot el camp.
No ha entès una merda. És un curt de gambals.

Comentaris

  • que bo[Ofensiu]
    Englantina | 09-04-2011 | Valoració: 10

    Hahaha! He rigut molt llegint-te, Mico filós. No sé si he acabat d'entendre totes les "segones de canvi" que has ficat en el relat, però me'l tornaré a llegir perquè m'ha semblat molt enginyós, a més de planer en el llenguatge, ni que sigui una mica escatològic.
    Cínic i metafòric, i m'ha semblat que te'n reies de tu mateix (o de nosaltres mateixos, podriem dir) perquè tothom si pot veure "retratat".
    Gràcies per la bona estoneta. I pengen més!

  • tocdenit | 06-04-2011

    Benvingut si és que ets nou "d'estreno"

  • ostres[Ofensiu]
    tocdenit | 06-04-2011

    és molt bo he rigut molt. Una gran metàfora. Sobretot el final "no ha entès una merda", jo ho he intentat d'entendr-la.

l´Autor

MICO FILÓS

5 Relats

10 Comentaris

5580 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99