El sabor de les cireres

Un relat de: rmoyab
Avui t’han dit que no vals, que agafis els teus trastos, les teves idees i les teves virtuts i et retiris. Avui t’han acomiadat, t’han dit que agafis la teva bata, les teves eines, el teu bolígraf i les teves mans i toquis el dos. Són les 10 del matí d’un dia qualsevol, camines a poc a poc una mica espantat i vols arribar ràpid a no sé on per amagar-te del món. Creus que és el final i tens raó, ja no podràs somniar amb una vida millor i estàs trist i no te n’adones de la tragèdia. La teva casa, el teu cotxe, les teves vacances i els teus mil objectes que posseeixes se’n van en orris com la teva feina. Entres a casa, t’ajeus al llit i plores, no hi ha ningú i no t’importa. Com pagarem la hipoteca?, com viurem? Sabies que podia passar-te però no t’ho creies. Estàs mort, fora del món, expulsat i desterrat de la roda social. Ets un improductiu i un fracassat. Tanmateix, hi ha quelcom estrany, no et sents desesperat, si espantat però no aterrat. Hi ha quelcom que et fa sentir bé. T’has adormit i comences a somniar en totes aquelles coses que saps amb absoluta certesa que mai perdràs: l’aigua de pluja a l’estiu, les carícies del sol a la primavera, els colors de la tardor, caminar pels carrers de la teva ciutat i mirar, un somriure i una història, potser un llibre, una sèrie o una pel·lícula, una cadira a la porta, o potser millor un llit per dormir, somnis absurds, veure jugar al teu equip, demà barbacoa, l’altre, un nou repte, pintar un quadre, anar a buscar-la i prendre un cafè, dir al nen que es calli, un sopar, un vi negre i amb la calor, la platja, una música llunyana i fer l’amor al terra, el correu del teu amic, dels meus amics, una paraula al mur i la seva resposta, una altra paraula i una abraçada, deixar de parlar i escoltar, ajaure’s a l’herba i oblidar-se, un record, un aperitiu a la fresca, unes escopinyes i unes gambes i el reconeixement dels teus pinxos a la planxa, una abraçada del fill, una conversa amb el pare, i sobretot el sabor de les cireres.

Comentaris

  • sense preu[Ofensiu]
    Joana Llor Serra | 02-10-2012 | Valoració: 9

    Sens dubte guanyen les coses que es poden fer i que no tenen preu. I tens raó això no ens ho prendran mai.
    Joana

  • He estat de sort, avui t'he trobat![Ofensiu]
    magalo | 26-08-2012


    A mi des que em van acomiadar fa gairebé dos anys de la feina, he pogut fer coses que abans no feia i que han despertat en mi unes ganes molt més grans de viure. Ara he aprés a assaborir més intensament tot el passa pels meus sentits. Fins i tot una fruita com la cirera, ara té molt més gust que abans. No sé que com me les apanyaré quan s’acabi l’atur, però entre tant seguiré vivint cada segon intensament com en aquests moments que tinc la sort d’estar a Relats en Català aprenent de tots els que hi escriviu.
    Alerta amb l'aigua que et cau damunt a la foto. Necessites un paraigua?

    un petó encara que em mulli
    Marta

  • M'agradaria pensar[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 30-05-2012 | Valoració: 10

    que tots els acomiadats , que malauradament avui són un munt , sabessin veure el futur amb la mateixa esperança que el protagonista del teu relat.
    M'ha agradat moooooolt ! Et felicito i benvingut a RC.

  • Bo, bo,[Ofensiu]
    allan lee | 01-12-2011

    el gust de les cireres i tot l'altre. M'ha agradat molt, és un tema punyent i molt proper. Moltes felicitats.

    a

  • Les coses petites són la gran esperança![Ofensiu]
    Àlex Vidal Vidal | 01-12-2011 | Valoració: 10

    Ens recordes que les coses petites són en realitat, les grans conquestes de la vida. En el món de precarietat que vivim, és una alenada d'aire fresc.

    Gràcies Rafa!

    Salut i bona lletra!

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de rmoyab

rmoyab

5 Relats

21 Comentaris

5159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Em dic Rafa sóc enginyer tècnic informàtic i llicenciat en filosofia. Comparteixo la meva vida amb la meva dona i els meus dos fills. Treballo en una multinacional i per les nits escric. Simplement, com tots, intento buscar el meu lloc en el món, objectiu molt difícil, però és en la recerca on està l’aventura. Vaig trobant llocs comuns, llocs on puc expressar-me i on m’escolten. Un, crec que és la meva casa, l’altre, el meu bloc: www.rafamoya.com