El relat-grunyit de la dona autoritària; presentem Matilda Gumespiérez.

Un relat de: Unicorn Gris

La senyora Matilda Gumespiérez escriu aquesta nota al seu actual (de moment) marit:

"¡¡Senyor Manel Cervera!! ¿Com és possible?

Tu que a dures penes mereixes el nom de marit...

Un altre cop t'has deixat la teva habitació feta un camp de batalla i de bravante, amb els llibres escampats de la forma més deixada i bruta, i els cendrers sense buidar, i una olor extranya per tot arreu, que si no arribo a obrir les finestres quasi m'asfixio... i el terra ple de papers, que és quasi per relliscar... ¿Com pot ser que vós, marit meu, siguent un artista pintor de professió, no tingueu ni el més mínim art a l'hora d'endreçar l'habitació, que és el MÍNIM que podríeu fer algun cop?

Sapigueu que, per tal de no desendreçar més aquesta casa, he advertit als vostres quatre amigots de taberna que MAI MÉS tornin a trepitjar aquesta llar nostra, no sigui que els tregui a cops d'escombra. Ara, aprofitant que els vostres amics no vindran més aquí a deixar cendres de cigarret a la pica del lavabo, i que jo, dit sigui de pas, no tinc cap amiga que pugui venir a aquesta casa, la podré mantenir ben neta i lluent per a que estigui presentable, almenys per a nosaltres.

I que no us torni a veure mai més rondant d'aquesta forma una amiga meva... ¿Què significa això que estàveu parlant de futbol a dures penes uns minuts, ella i tu? I els carinyitos amb la criada, i les confiances amb ma germana... Sou ben bé un "sortit"!! Pocavergonya...

I feu el favor de no gastar-vos fins l'últim dels pocs cèntims que tingueu a la taberna!! Dues cerveses màxim cada setmana, i a callar. ¡¡I no li demaneu diners a cap dels vostres amics per a vicis!! Nosaltres som persones dignes i autosuficients, no captaires de carrer.

I feu-me el favor de no fer tant de soroll quan jo miro els meus Trimfitos a la televisió!! Quan no és per dedicar-vos a la vostra feina pictòrica, és per la ditxosa videoconsola de Nintendo, o és perquè us dóna per fer neteja a la casa sense el meu permís previ. ¡¡No interrompeu les meves distraccions quan estic concentrada!! ¿Entesos? ¿Oi que no cal pas que us ho deletregi?

Si no fós perquè, en el llit, sou apassionant, vehement, atractiu i sensual, ja us hauria engegat a fer punyetes fa temps. Però bé... suposo que una mica acostumadeta sí que encara ho estic a vós, vaja...

Us espera amb afecte perquè torneu abans de dos quarts de dotze de la nit, la vostra esposa...



Matilda Gumespiérez.".

-----------------------------------------------

Ets cordialment benvingut al Forumstoa:
www.forum-stoer.forocatalan.com .

Comentaris

  • Sentint parlar a la Sra. Matilda...[Ofensiu]
    Grocdefoc | 28-10-2008 | Valoració: 8

    m'he fet una idea molt clara del pòtol del seu marit, tipus bohemi per això de la imatge d'artista i desordenat... M'ha agradat la frase "... aquesta llar nostra...", i és tendra la idea de veure a una esposa tan autoritària però alhora tan enamorada (encara).
    Per cert, cromelnordic, no sé si t'hauràs adonat de que et vaig fer cas a la idea que em vas donar i vaig enviar un relat sobre els semàfors en ... àmbar!
    Gràcies per la idea. A reveure !
    M.Pilar

  • Matrimonis[Ofensiu]
    Bonhomia | 31-08-2008 | Valoració: 10

    Divertit. Ets capaç de fer històries divertides d'una manera que és molt entretinguda per al lector.

    Salut!


    Sergi

  • Realment imposa[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 28-08-2008 | Valoració: 10

    la senyora Gumespiérez! Ara bé, després de recitar tooots els defectes haguts i per haver, es queda tan a gust (i mai millor dit) deixant caure el que sembla ser l'única qualitat de l'home. Una qualitat que compensa tots els defectes haguts i per haver. Realment és un retrat que d'algú que fa feredat, però amb ironia ben aconseguida des de la primera línia. Qui sap si el nom de la bona dona ja en fa preveure la peculiar personalitat, però en qualsevol cas el relat, ben construït o estructurat i de redacció impol·luta, és una perla!

    Salut i lletres, company!

    V.

  • Ui, quina por el matrimoni![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 20-08-2008 | Valoració: 10

    Qui diu matrimoni diu vida en parella, que s'ha de veure que en són de carregosos tots dos!
    Ho has escrit molt bé però encara t'has quedat curt. Posats a presentar greuges t'has deixat lo de la tapa del vàter que tanta ràbia ens fa a les dones i les hores passades al telèfon que tanta ràbia us fa a vosaltres. Vols que et digui una cosa? Cadascú pel seu compte i campi qui pugui!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

160892 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!