El primer (gelosia)

Un relat de: Pol.lux

Recordo que el dia que va néixer, en sortir a la petita terrassa situada a l'àtic amb vistes al mar d'aquell hospital de mala mort, vaig dirigir la meva mirada cap al cel i em va semblar que un núvol negre em picava l'ullet. D'aleshores d'ençà la meva vida va fer un gir de 180 graus.

Amb només dotze anys, quatre anys després de la meva pròpia comunió, mon germà va celebrar la seva i rebé el triple de calés dels que havia recaptat jo mateix temps enrere. "Quina fila fa amb l'americana del Marc" digué la iaia Dolors, "el Marcel és molt més ben plantat".

Al cap de 10 anys, l'enxampava amb la meva xicota al meu propi llit. "Ho sento Marc, no he pogut evitar cedir al seu encant", em va dir l'Estel, mentre ell s'afanyava a cordar-se els pantalons sense ni tan sols haver-se posat els calçotets.

Tres anys després, acabava la meva carrera i em convertia en el primer diplomat de la família. Dos fulls de calendari més tard, ell es convertia en el primer llicenciat de la família, en tres anys, en el primer doctorat i, un cop superades les oposicions, en el primer catedràtic.

Temps més tard la iaia Dolors va morir, i li va deixar el doble de calés que a mi. "El Marc no té família ni canalla, el Marcel aprofitarà millor els cèntims", digué al llit de mort.

El dia que vaig planificar la seva mort, vaig haver d'esperar que deixés de fer gemegar l'Estel. Llavors, vaig sortir de l'habitació que ell mateix m'havia hagut de llogar a casa seva i el vaig enganxar a la terrassa, consumint una cigarreta. El vaig agafar pel coll i li vaig clavar el ganivet.

Encara recordo les seves darreres paraules:
"Si sabessis com t'he arribat a envejar per ser el primer a tot...".

Comentaris

  • I és que[Ofensiu]
    | 30-12-2006

    l'enveja depèn molt del punt de vista, oi? Sovint ens cansem del que tenim nosaltres i, avorrits, desitjaríem allò que tenen els altres, pensant que realment és millor. Potser perquè encara no ho hem experimentat mai, i no hem tingut temps d'avorrir-nos-en.
    Un molt bon text, ordenat i consistent. Una ferma candidatura aquesta, també.

    Bon any nou!

    Dan

  • m'ha agradat[Ofensiu]
    llumdenit | 13-12-2006 | Valoració: 9

    el teu relat, m'has fet pensar en coses que també m'han passat per ser la primera de casa.
    Unes quantes de semblants a les que expliques...i m'has deixat parada amb la frase final. Aixi que hi ha gelos per tots costats, o no son gelos, potser son el producte de les errades de la familia.
    En fi, vaig a llegir alguna altra cosa teva, segueix endavant eh?

    una abraçada
    llumdenit

l´Autor

Foto de perfil de Pol.lux

Pol.lux

65 Relats

133 Comentaris

75232 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig néixer la matinada d'un dia de març del 84 en una ciutat que només conec per fotos. Després d'un breu pelegrinatge familiar pel litoral català, sempre cap al sud, vaig anar a espetegar a Vilanova i la Geltrú, on resideixo actualment.

Malgrat la meva vocació per les lletres, una inèrcia gairebé congènita em portà, primer, a fer el batxillerat tecnològic i, dos anys després, em féu decantar-me per l'enginyeria informàtica. Sortosament, un grapat de fulls de calendari més tard, vaig redreçar el meu camí, i vaig cursar alguna cosa en la universitat que duu el nom del polèmic benvolgut Pompeu Fabra.

Quant al meu jo escriptor, mai no he passat de relataire aficionat, i és per aquesta raó que la meva obra es redueix a allò que podeu trobar aquí i a alguna altra cosa tan ridícula que em fa vergonya d'ensenyar.

Als lletraferits:

http://adhucat.blogspot.com