El primer amor

Un relat de: Llorenç Garcia
La il·lusió brollava als ulls d'Arnau com un guèiser en erupció. El formigueig del cos li trasbalsava l'ànima cap a una boira d'eufòria. Era l'amor. Sens dubte. Tots els símptomes enmenaven cap a aquest diagnòstic. Pocs mots els calia per atiar el foc de la passió: “T'estime, amada meua”, li deia. “La teua presència és el revulsiu que ara més anhele”. Ella responia: “Somie amb els teus petons i carantoines. Vull despertar-me i que tu sigues allò primer que contemple en obrir els ulls cada matí”.
Eren la parella perfecta, compartien punts de vista, actituds vitals, incomprensions de pubertat... :
-Em sent incomprés. Ma mare no em deixa fer-me un tatuatge a la cuixa.
-Com t'entenc! A mi la meua no em deixar fer-me un piercing al nas.
-Sempre ens quedarà l'ipod! Per cert, prefereixes la depilació amb cera freda o calenta?
I un llarg reguitzell de converses paregudes on compartien i alleujaven les inquietuds.
Però allò que encara ignorava ella era que, quan quedassen en viu rere haver-se conegut per internet, ell lluïria un rostre granulat com una paella valenciana del qual emanaria una veu de flauta travessera desafinada. Al seu torn, ell descobriria que l'estimada de les seues pol·lucions nocturnes era quinze kilos més grassa que en la foto que li havia enviat i exhibiria unes ulleres de cul de got que amplificaven la seua mirada sepulcral.
En a penes uns quants segons, veure's cara a cara convertiria la passió de les fantasies en el patiment de la realitat.

Comentaris

  • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

    Benvolgut relataire:
    Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

    Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

    Cordialment,
    Junta de l'ARC

  • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


    Benvolgut relataire:

    Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

    En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

    Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

    Cordialment,

    ARC (Associació de Relataires en Català)

  • Adolescència en estat pur[Ofensiu]
    Unaquimera | 01-07-2011 | Valoració: 10

    Real com la vida mateixa, o com un fragment de vida, aquesta relació adolescent i inestable, plena de formigueigs, trasbalsos, eufòries, passió, anhels, somnis, inquietuts, fantasies, punts de vista compartits... i patiments i decepcions: adolescència en estat pur, i tant!

    Avui he tornat a passar pel teu espai, i he comprovat que alguns dels “Secrets” que vas compartir en mesos anteriors m’havien quedat sense descobrir, així que he decidit tirar endarrere per la llista dels teus publicats. M’alegra haver-ho fet...
    Per la mateixa raó, aquí et deixo l’enllaç a un dels meus “Secrets” que potser no has descobert encara, el de les antigues Civilitzacions: Dins i fora.

    T’envio una abraçada per començar el mes de bones maneres,
    Unaquimera

  • Enhorabona![Ofensiu]


    Enhorabona!

    El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de maig de 2011.

    Gràcies per participar,

    ARC

  • crohnic | 23-05-2011

    Un relat ben actual amb un encertat toc d'humor... no hi ha dubte que cada dia son més comunes aquestes històries d'amor...
    Per cert, per si de cas no ho havia fet, deixa'm felicitar-te per tots els microrelats que t'han seleccionat com a finalistes... Sens dubte, tots ben merescuts!!

  • Internet...[Ofensiu]
    natasha | 21-05-2011

    ... té aquests riscos,
    Defineixes molt bé una situació actual que em porta a la frase que vaig escoltar fa poquet "ningú es tan lleig com la foto de DNI ni tan guapo com els retrats del facebook".
    Aquest és el món real
    Salutacions

  • Un secret actual[Ofensiu]
    nuriagau | 21-05-2011

    El despertar de l’adolescència actual té el condicional de les coneixences cibernètiques. Aquest fet pot convertir ”la passió de les fantasies en el patiment de la realitat.”.

    Has compartit un secret d’adolescència de molta actualitat.

    Núria

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

86 Relats

312 Comentaris

107717 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog