EL PREU DEL SILENCI

Un relat de: Rosaura Gerr
No es podia treure aquella música del cap. Des que obria els ulls, al matí, fins que queia rebentat al llit a frec de matinada, aquelles notes insistents, exasperants, l’acompanyaven. Fos on fos, fes el que fes: a la dutxa, al metro, a l’oficina, al bar on esmorzava cada matí amb els companys, al metro de tornada, al sofà de casa intentant sentir el telenotícies o el programa de la nit. I al llit, fins i tot al llit, mentre s’esforçava inútilment en llegir unes pàgines per agafar el son. De fet, al llit encara més: a les hores silencioses de la nit la musiqueta del dimoni destacava del fons amb una nitidesa exasperant. Es va acostumar a dormir amb auriculars, per mirar de combatre amb la ràdio o amb qualsevol altra música aquella tonada cada cop més insuportable; així aconseguia despistar-la uns minuts, però res més: de seguida reprenia amb tal convicció i energia que ofegava qualsevol altre so que hi volgués competir. No hi havia res a fer. Només esperar que una hora o altra, sovint quan ja despuntava el dia, fos ell qui acabés caient de cansament.
El més estrany era que no es tractava de cap d’aquelles cançonetes encomanadisses que ens persegueixen pertot quan arriba l’estiu. Era una melodia totalment desconeguda. Per més que es va esforçar en fer memòria, no va poder recordar haver-la sentit mai. No la reconeixia, no li evocava res. No obstant, era com si brollés del seu interior; i incansable, nota a nota, gota a gota, degotés sobre el seu cervell. Ja la sentia fins i tot en els somnis que poblaven el seu son escadusser.
Desesperat, a punt d’embogir, va comprar paper de solfa i, fent aplec dels rudiments de llenguatge musical que un dia llunyà havia après, la va anar abocant al pentagrama. I vet aquí que, així com les notes anaven omplint el paper, ell notava com el seu cap se’n buidava. En escriure la darrera va constatar amb goig que ja no sentia res. Ho havia aconseguit. Per fi podria descansar en pau; i abandonant-se al silenci, a poc a poc va deixar de ser.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Rosaura Gerr

3 Relats

3 Comentaris

792 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00