EL PLAER D'ESCRIURE

Un relat de: Jaumedelleida


EL PLAER D'ESCRIURE

No sé si qui em llegeixi, i sigui a més, amant de l'escriptura, compartirà amb mi uns dels més grans plaers que hom pot tenir i és quan es disposa a la mà d'un estri, susceptible de poder estampar en un paper blanc, qualsevol petit grafisme que formi una paraula, o la suma de varies per esdevindre'n una frase que de forma espontània reflecteixi el que el primer pensament d'aleshores rep l'autor des del seu intel·lecte. Però el plaer no consisteix en el fet de plasmar impresa una locució, sinó pel gaudi de poder encetar una pàgina en blanc d'un nou quadern de tapes rígides i de paper un pel setinat de quadrícula. No es dóna la mateixa sensació si el quadern és d'idèntiques característiques però de fulls ratllats, perquè les guies en forma de línia, senzilles o dobles, (com quan érem petits i ens hi obligava l'exercici de la diària cal·ligrafia) sembla indicar-te que has de seguir necessàriament pel camí que prèviament t'han marcat, i que per tant, et priva de qualsevol espontaneïtat de jugar amb l'estètica que hom vulgui donar-li a l'escrit en qüestió. Avui dia però, tot ha canviat. El plaer d'escriure en una pantalla en blanc, amb el tipus de lletra i color i tamany que et vingui de gust, no és tan notori com el plaer que sents quan trenques la monotonia uniforme i albina del full de matèria cel·lulosa.
Mes, no cal necessàriament, haver de disposar sempre d'un bloc o quadern per sentir el mateix plaer de l'escriptura com pretenia evidenciar anteriorment. Quants cops en un simple tovalló d'un bar, s'hi han expressat gràficament les millors frases i sentiments!.
És evident que mai, mai, se m'ocorreria escriure, un "T'ESTIMO" amb Times New Roman o Arial o Courier New posem per cas, fos del tamany que fos, ni tan sols en negreta i subratllat. La grafia personal demostra sinceritat i autenticitat alhora. Tot un plaer !

Comentaris

  • ohhhhh[Ofensiu]
    lienu | 29-03-2009 | Valoració: 10

    es veritat on hi hagi una paraula escrita amb un tros de paper... que es tegui tot lo demés....

  • la màgia[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 18-03-2009

    de les paraules escrites no té cap altre comparació. Veure com les paraules van creixent en el paper, omplint espais abans deserts, en paisatges d'una orquestra afinada.
    Et dono tota la raó, ni que sigui en un menystingut paper de tovalló.

    Una abraçada


    Ferran

  • Quanta raó tens![Ofensiu]
    Romy Ros | 18-03-2009

    Si vols que els sentiments també quedin reflectit a l'escrit, és millor el paper i el bolígraf, la caligrafia transmet el que sents a més de com ho dius. Però gràcies a les noves tecnologies podem accedir a escriure més enllà d'on els nostres ulls poden abastir. Mira RC n'és un exemple.
    Un plaer llegir-te.

  • D'acord amb porta oberta[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 15-03-2009 | Valoració: 10

    Comparteixo amb tu i estic d'acord amb el que plantejes sobre escriure en un paper....
    Escriure és una forma d'expressar, sense tancar portes a les noves tecnologies, que ajuden.

  • es així[Ofensiu]
    elena07 | 14-03-2009 | Valoració: 10

    Jaume, per mi es igual on escriguis sempre que et pugui llegir, soc fidel seguidora dels teus relats per que sempre en el que dius esta la veritat, tan senzillament escrita que arriba el missatge que vols donar, es a dir que es totalment fàcil llegirte, i crec que tu et sents molt feliç.
    Jo sempre et poso un 10 es que no puc posar menys m'agraden tots tots
    Segueix
    Elena

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

371049 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com