El pergamí

Un relat de: karulo

Ep! hi ha una escletxa a la paret, no m'hi havia fixat. Sempre hi ha una escletxa, un punt feble, un lloc més prim, mal construït, un defecte a matrix.
Dins l'escletxa em sembla veure un missatge, un pergamí d'aquells que feien els pirates per assenyalar la ruta d'un tresor.
Hi fico la mà, dins la paret semiesquerdada per un inapreciable terratrèmol o les vibracions d'un convoi subterrani ple de passatgers.
Ja el tinc, l'he agafat quan estava a punt de caure'm per l'altra banda de la paret, ep, què passa? l'escletxa és massa petita i només deixa moure la ma plana, però si obro la mà, perdré el pergamí.
Necessito ajuda, algú o alguna cosa que em serveixi per sortir del mal pas.
Miro al meu voltant, al meu darrera. Què veig? a la paret oposada, a dos metres d'on la meva escletxa m'ha posat un parany, veig una cosa que sobresurt...una cosa que sembla haver-se filtrat per una altra esquerda, em poso bé les ulleres sobre el nas...ep! no m'ho puc creure, a l'altra paret es veu una mà que agafa amb força un pergamí.
Ja sé, contaré fins a tres i obriré la mà...1, 2, 3, ja està. A l'altra banda de l'habitació , al terra, hi ha el paper rebregat per una mà que ja no hi és.
Obro el pergamí, vull llegir, però no hi ha gaire per llegir, és un plànol de l'habitació, però espera...
sí, unes ratlletes dibuixen un sinuós sender cap a una de les parets i al final una X com la dels tresors dels pirates.
Abaix del plànol hi ha una petita nota:
Guia il·lustrada per trobar el pergamí de l'habitació.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de karulo

karulo

16 Relats

14 Comentaris

18517 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Al llarg dels anys passen moltes històries i, en momentsde clarividència i solitud escrius. He escrit molt, però principalment en esperanto, la meva llengua adoptada i que m'estimo com una filla. Ara recupero vells escrits i en faig de nous. Els no catalans els tradueixo, un exercisi de (re)creació i memòria que em permet descobrir-me de nou. També podeu seguir el meu blog personal, El relat de Dorian Gray: http://anoia-esperanto.blogspot.com