El parc

Un relat de: Taller de narrativa

Feia un matí típic d'abril: fresc, net i assolellat. Als arbres brotaven les fulles i les plantes, escampades per la gespa mostraven un devessall de flors acolorides. Arbres, plantes i flors que tenien un nom però que ell no coneixia. Urbanita de tota la vida s'embadalia amb els retalls de natura que la ciutat li oferia però era incapaç d'anomenar res del que veia. Només coneixia el nom dels grans arbres, els plàtans immutables i magnífics, que custodiaven a banda i banda l'avinguda principal del parc. Un matí tranquil, amb les criatures a l'escola només alguna mare amb el seu nadó al cotxet i algun jubilat desvagat l'acompanyaven.

S'havia escapolit fins al parc que tenia a tocar de casa després de la cerimònia, fart de que parents, amics i coneguts l'atabalessin amb abraçades, petons i crides solemnes a la resignació.

Al llarg dels anys havia vingut sovint amb ella a aquest parc. Els agradava observar les famílies i els infants. De molt joves imaginaven els fills que tindrien, ja de grans enyoraven els fills que no havien tingut.

I l'any passat, durant l'estiu i la tardor, s'hi apropaven els dies que ella encara es trobava prou bé per sortir de casa. Assaborien la calor de les tardes d'agost temperada pel ventijol suau que sovint hi bufava o contemplaven l'esbarriada de fulles de la tardor i la varietat de colors, ­grocs, taronges, marrons, que encatifaven el terra. No feien res, seien i contemplaven el pas del temps, tan preuat i tan escàs.

Avui, després de molts mesos de no apropar-s'hi, s'adona que tot resta igual. Les flors mostren una bellesa impassible, els arbres broten insensibles, el temps passa indiferent.

Lluís

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Taller de narrativa

27 Relats

76 Comentaris

30375 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
TALLER DE NARRATIVA

Voleu participar en una nova iniciativa? Teniu ganes de progressar en la tècnica de l’escriptura? Voldríeu conèixer els vostres punts febles com escriptors? Esteu disposats a criticar amb sinceritat i sentit i a rebre les crítiques amb humilitat? Aspireu a lliurar-vos dels empipadors errors ortogràfics i sintàctics? Us sembla que no avanceu? Necessiteu impuls i motivació per continuar escrivint o per tornar a escriure? Voleu llegir amb criteri i aprenent del que llegiu? Disfruteu escrivint però us sentiu sols i voleu compartir esforços i interessos?

Aquí teniu la nostra proposta :

Un taller que pretèn abastar tres aspectes de la literatura: llegir, escriure, comentar.

Un exercici cada 15-20 dies en tres fases: llegir-aprendre, escriure, comentar.

Primera fase: tots els participants ens llegim el mateix text (d'un autor bo, reconegut o interessant) i el comentem, discutim, aprenem. Posem 3-5 dies. A partir d'aquest text l'organitzador proposarà un tema.

Segona fase: escrivim un relat segons el tema marcat. En un termini de 7-10 dies.

Tercera fase: comentem els nostres relats. 3-5 dies. Un comentari intel·ligent, sincer i útil. I ben redactat. Aquesta seria, doncs, una part més de l'exercici.

L’essència d’aquests exercicis seria treballar la redacció, l'estil, el lèxic, la gramàtica, l'estructura, la trama… i deixar en un segon pla la història o l’argument. En resum, centrar-nos en la tècnica ja que les històries són les que cadascú necessita, li agraden o vol contar. I res de paraules prohibides o obligades.

Qui participi en cada exercici es compromet a fer una crítica intel·ligent, amb sentit, sincera i útil a dos o tres companys. O a tots si som poca gent.

Una d’aquestes critiques vindrà donada per sorteig, les altres las podrà escollir lliurement cadascú. I, és clar, es podran fer més critiques si ve de gust o es té temps.

Hi haurà un ORGANITZADOR que proposarà el text inicial i el tema de cada exercici d'escriptura i també organitzarà el sorteig dels comentaris/crítiques obligatoris. Anirà canviant, segons decidim entre tots.

Si voleu es podrà escollir un guanyador per cada tema que escolliria l'ORGANITZADOR o bé tots per votació. Pensem-ho, però, ja que l'essència de la idea és la d'un taller d'escriptura, no la d'un concurs.

Es penjaran exercicis i crítiques, aquí amb aquest nick de “Taller de narrativa”.

Si la cosa funciona, hi ha participació i interès es podria plantejar editar alguns dels textos, crítiques, comentaris... en un bubok o similar. Per a això escollliríem entre els participants un EDITOR que tingués experiència en el tema.

En principi pensem en un grup d'uns vuit participants que es comprometin a mantenir la continuïtat durant els propers mesos, fins a l'agost.

Si esteu interessats us podeu adreçar al primer organitzador:

lluisjulian58@gmail.com