El noi de Tona (Personatge popular barceloní)

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Sembles el noi de Tona, es diu de la persona que enraona molt per persuadir a quelcom. Encara ho diem els barcelonins.
Els nostres pares alguns encara el van coneixer, era un gran xerraire, feia discursos a on s'hi trobava molta gent, ho explicava tot en vers, li feia tenir una miiiica de gracia. Lo seu era parlar de politica i millor en epocas que hi havia bulla. Reclama que fós elegit diputat per Barcelona i no cal dir que prometia arreglar tots els conflictes.

Despres de discursejar, pasava el barret, i si recollia mes diners dels que esperava, llençava els altres a la paperera. Quan s'enfadava, cosa molt corrent, s'estripava la roba, a llavorens anava a un drepaire i tot s'ho comprava de nou, això va fer que es fes amic quasi de tots els drepaires barcelonins.
Voltava molt pels encants, i els venedors explicaven que una vegada i va anar una dotzena i mitja de vegades a comprar-se roba. Deien que es posava les armilles per un procediment molt pintoresc, primer les cordava, despres tallava la part de sota dels braços i se les pasava pel cap quedant-li com si fos una estola.



Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • La Banyeta del badiu | 03-01-2006 | Valoració: 10

    Recoi el noi de Tona !, n'era tot un personatge !. Xerraire, exéntric, gens convencional, resumint: tot una llegenda viva. Un petonet . Pilar.

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314574 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com