El mur

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
EL MUR


Serà de colors esclatants i enlluernadors. Hi dominaran els primaris, que tant atrauen l’atenció, i es desplegaran damunt d’un fons de color blanc, símbol de puresa i de transparència. Estès com un immens llençol, el mur creuarà el continent sencer i arribarà fins al cel. S’hi projectaran imatges serenes, mars de color turquesa, prats de color verd esperança i tothom hi quedarà embadalit, com papallones voleiant al voltant d’un fanalet de nit.

Els més exigents demanaran més tonalitats, noves gammes, més espectacle de colors. Caldrà atendre’ls. Deixar-los triar algun matís. Caldrà que experimentin una vana sensació de llibertat, si volem que els seus fills neixin més dòcils i que els seus nets ja donin el mur per descomptat. Quan sigui l’hora dels besnets, només alguns seguiran l’estela de la memòria. No cal témer-los. Seran pocs i viuran atemorits, esgotats pel martelleig constant de la seva pròpia intuïció.

Caldrà aleshores estar ben atents, actuar amb astúcia i candidesa, dissuadir-los, i mostrar-los que el camí de l’alliberament passa per abandonar tota curiositat. Finalment, quedaran tots persuadits que és millor romandre feliços en aquest món nostre de colors, que aventurar-se a través del món fosc i obscur on els menava la seva intuïció. Aquell serà el primer dia de la victòria, que arribarà de manera definitiva el dia que ja ningú gosi ni tan sols imaginar-se la pregunta de les preguntes: què hi ha darrere el mur?
Roger Sunyer

Comentaris

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: