EL MUR

Un relat de: berguedana
(Un llarg mur de color gris i un president amb cara enfurrunyada, bastant gran, amb el cabell tenyit d’un ros groguenc formant una onda damunt del front bastant ridícula, cepat, vestit color gris plata, camisa blanca i corbata vermella)
President (dirigint-se al mur)- Gràcies, mur, per haver-me fet guanyar les eleccions! Sense tu, res hagués estat possible. Vaig gastar tots els esforços en fer entendre que el millor de tot erets tu, per seguretat de tothom, per mantenir la nostra idiosincràsia, per aïllar-nos de la barreja, dels perills exteriors...Tu ets la seguretat. Aquesta construcció tan elemental però tan sòlida ho és tot per a mi.
D’ara en endavant em mantindré fidel al meu programa: el mur. Miraré de conservar-te; ampliaré la teva llargada fins que ningú es pugui escolar per enlloc; atacaré a tothom que s’oposi al teu reconeixement i intentaré de treure recursos, encara que sigui de sota els teus fonaments, per blindar-te; utilitzaré l’estat d’emergència, si és necessari, per seguir amb la teva construcció. Tu i jo sempre estarem junts, amb el mateix objectiu perquè el pitjor que ens podria passar és que persones foranes, pobres i de pell fosca, creuessin fronteres per instal•lar-se, com si res hagués passat, a casa nostra, el nostre país, que s’embrutaria i perdria la puresa que ens ha costat tant de mantenir i faria pujar la ira d’aquesta gent tan benestant i per la qual estem lluitant tu i jo cada dia.
Tinc el poder. Més ben dit, tenim el poder tu i jo. Tothom ha d’entendre aquesta política perquè realment... Què és més important que aquestes tanques que recorren milers de quilòmetres? A mi m’ho aporten tot i són la motivació única i essencial per fer d’aquest país el país número 1, el país que ho pot tot, el país en el qual s’emmirallen els altres països que són simples peons nostres i vassalls sobre els quals recau tota la nostra política. Enhorabona, mur, el món és a la nostra mà!

Comentaris

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-04-2019 | Valoració: 10

    Et maté fidel a la seua obra, aquest president, perquè no hi ha res més important que les seues accions facen el seu principi i que siguen el més apropiat per a tots.
    Un relat que basat amb un mur, és molt bo i té molt d'estil.
    Una abraçada...
    Perla de vellut

  • Diguem-ho clar: Trompeta[Ofensiu]
    kefas | 18-03-2019

    Aquesta ona groga que flameja sota el sol imperial amaga un cervell privilegiat. Amb un vocabulari de només 77 paraules ha aconseguit crear una corrent poètica que marcarà el pas de la histèria. Heus aquí un exemple

    Sóc el millor

    Vaig predir que les accions d’Apple caurien
    Vaig a construir una gran i gran muralla
    Construïm edificis de 94 pisos d'alçada
    Les meves mans, són petites?

    No hi ha res a fer. El seu mur és tant espès que ni un milió de mordaces invectives rodant al seu voltant aconseguirà moure un dels seus rajols. Les trompetes són seves. Totes

  • Bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 17-03-2019 | Valoració: 10

    Tinc esgarrifances pel bé que saps dir el que pensem tots, quin mon mes malalt mesqui dolent, no tinc paraules per dir-te que penso exactament com tu. Un relat magnific

  • Caricatura[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 17-03-2019

    Amb les paraules també podem dibuixar caricatures dels dèspotes i els seus murs xenòfobs. Que trist que el país aixecat per immigrants tracti així als qui han arribat després (i déu n'hi do com va tractar als que ja hi eren primer!).
    Gràcies pels teus comentaris, Berguedana!
    Fins al proper relat!

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47874 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.