EL MIRACLE DE NADAL DEL PRIMER ANY DE LA COVID.19

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La Covid.19 ha destapat moltes misèries de la nostra societat, i certament el racisme és sens dubte una de les més comuns, aquest conte de nadal, ha passat i dissortadament en més d’una ocasió, les circumstàncies son reals, no els noms i el país oriental on acostumen a situar les històries.

L’Ibrahim i la Latifa eren un matrimoni que tenia tres fills, la Ikram , la Nabila, i el petit Karim, TOTS tenien la nacionalitat espanyola. Vivien en un pis minúscul, i el pagament de la hipoteca s’enduia bona part dels ingressos de l’’Ibrahim i la Latifa, que acceptaven TOTES les feines, fossin quines fossin les condicions en que s’haguessin de dur a terme.

L’Ibrahim cau malalt de la Covid.19, i l’hospital l’obliga a passar la malaltia a casa, pateix fins a tres episodis greus de dificultat respiratòria que comporten el seu ingrés a urgències només per unes hores, les dificultats de dur a terme el confinament en un pis minúscul, comporten que la filla Nabila, s’encomani la Covid.19, i com el seu progenitor es veu OBLIGADA a passar-la confinada al seu domicili.

La metgessa del C.A.P que havia protestat pel tracte rebut per L’Ibrahim, o torna a fer, ara per la Nabila, amb el mateix resultat, i ara amb l’avís administratiu que NO POT qüestionar els procediments.

Octubre, novembre i desembre son mesos d’angoixa, les entrades i sortides – sempre breus - de les urgències hospitalàries, constaten un empitjorament constant de la Nabila, i als escassos recursos mèdics que se li assignen, s’afegeixen ara les pregaries seguint l'Alcorà des de la comunitat islàmica i l’Evangeli des de la Comunitat cristiana. Tot sembla però en va, i la Nabila es va apagant com una espelmeta.

El divendres 25 de desembre de 2020, la Nabila demana menjar, i des d’aleshores comença a refer-se, la convalescència serà llarga, i la seva salut serà sempre feble, Déu però, li té reservada una vida llarga, en la que podrà veure com es transforma la societat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425106 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com