El metge virtual 3.0

Un relat de: EMBOIRAT
En Pep s’ha llevat avui tot apagat. Ha passat una mala nit. Sent el pes de l’ossada com una llosa. En sortir del llit ,sense ganes , nota una deixadesa gens habitual en ell. No sap que te. La sensació de boca bruta i malestar general l’aclapara. Està desganat i no te ganes d’esmorzar . Un incipient mal de cap fa estona que li burxa el lòbul esquerre i s’emprenya pensant en que li vindrà la maleïda migranya.
Massa símptomes per no saber que té. Ha arribat l’hora d’anar a veure el metge.
Connecta la Smart tv i es posa els wearables imprescindibles per la visita mèdica on line. Les google glass d’última generació li mesuren la dilatació de la pupila, la pressió de l’ull i transmeten la informació per la wi-fi al metge virtual que l’identifica i el saluda amablement per la pantalla del televisor. Amb les ulleres, l’aplicació li ha escanejat l’iris dels ulls i l’ha reconegut com l’assegurat Josep Martí Pallerol. El metge 3.0 coneix perfectament el seu historial mèdic , les medicacions que actualment està prenent, la freqüència i durada dels tractaments, el detall de l’historial de consultes i l’evolució de les malalties cròniques. Es posa la polsera al canell, que recull la informació cardíaca necessària per qualsevol reconeixement rutinari. El metge virtual va processant les dades que li envien per wifi els wearables i una vegada recopilades procedeix a fer un qüestionari al Pep sobre el seu estat de salut . El metge 3.0 processa tots els inputs que va rebent i els incorpora en l’historial del Pep. Els compara amb d’altres obtinguts en altres visites seves anteriors i li demana actualitzar dades d’analítica de sang i d’orina. Pren unes tiretes de paper que ja te a casa per aquestes ocasions . La més ampla es per l’orina, i l’estreta per l’analítica de sang . Un punxadeta al dit gros i una goteta de sang damunt la tireta . I amb L’orina n’hi ha prou amb un esquitx. Acosta les dues tiretes a la polsera i aquesta s’ocupa de treure’n les dades i les envia al metge virtual que està en mode espera pendent de rebre totes les dades i donar una resposta a la consulta del Pep.

En Pep es queda badant davant la pantalla esperant el veredicte. El metge 3.0 aixeca el cap dels papers que simulava estar mirant i es dirigeix al malalt:

“Sr. Josep Martí, l’adreço a l’especialista per una visita presencial, doncs amb la revisió d’avui observo algunes anomalies que prefereixo li faci un seguiment un metge tradicional.”


En Pep tanca la pantalla, i es treu els wearables per deixar-los damunt la taula. Al mòbil sona la sintonia de recepció de missatge. Es la confirmació del dia i hora per l’especialista.




Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer