El fòrum de gats 3.0

Un relat de: Alícia Gataxica

Dedicat a Gatafòrum i Gatferotge que han insistit en una versió 3.0. Si hi ha reclamacions, les poden enviar a gataforum@ya.com i gatferotge@hotmail.com


-Mèu, remèu, requetemèu -sa Gatamoixa maulava amb contundència--. Perquè mèu, remèu, tot i que remèu.

El pati havia estat adormit amb la canícula de l'estiu, els gats s'havien deixat caure sota dels arbres o amagats darrere dels testos mentre els mixos jugaven a atrapar falenes. Dormien una hora sí una altra també, i sols alguna de les nits que la pluja apagà la calor de l'estiu, se sentiren alguns mèus a la barriada.

Tanmateix amb els primers aires freds de les muntanyes els gats van començar a moure les seves àgils extremitats, a remenar les cues, i a fer sentir els seus mèus.

-Remèu, requetemèu, remèu -Gatablava, una jove gata de color canyella replicava amb vehemència a sa Gatamoixa, però aquesta, gat vell ja, contestà sense immutar-se:
-Requetemèu, remèu, mèu -la Gatablava abaixà el cap amb signes clars de submissió.

A dalt de la terrassa la Gatafòrum i la Gataxica veieren arribar el Gatferotge i el Gatúnic.

-Ei! Rei dels Gatsinques! Com ha anat el teu viatge -maularen les gates. Gatferotge mirà als seus companys amb un somriure felí.
-Remèu, ha estat magnífic, els antics gatsinques són una passada! Saps que cremaven als gatsxerraires per oferir-los als seus dèusgats? -la Gataxica mirà al seu company desconcertada.
-I tu, Gatúnic? --preguntà Gatafòrum amb el seu miolar suau i rítmic. Gatúnic mirà al cel, i féu un remèu cansat i atordit.
-Mixos i més mixos! Saps què vol dir un sol de justícia, i la teva mixeta que no deixa de miolar tot el dia? -la Gatafòrum féu un miol de complicitat.
-Si jo et digués! Que tal tot l'estiu batallant amb una mixeta que es nega a aprendre les tècniques de caça? -el Gatúnic assentí amb comprensió. Mixos!
-I tu, Gataxica? -inquirí Gatúnic-. Com és que no estàs allà a baix miolant al fòrum? -la Gataxica aixecà una cella i es llepà els bigotis amb parsimònia.
-És que jo no ser miolar coses intel·ligents a aquestes hores de la nit! -contestà ella amb un lleu somriure. Gatafòrum imità el seu somriure.
-Sí, noi! -continuà-. Ara per intervenir en el fòrum cal dir coses importants i intel·ligents -una gata de cabell blanc saltà amb elegància entre el grup de la terrassa.
-No sigueu exagerats -digué la Gatacalma-, ells només volen treure del fòrum els mèus sense solta ni volta -la Gatafòrum mirà amb els seus verds i brillants ulls a la Gataxica i aquesta féu un lleu miol de complaença.
-Sí -afirmà Gataxica-. No més miols sobre la lluna, ni de com va l'esquena del Gatsuau, o si la Gatablava li fa la raurau al Gatxicot, o al Gatpetit, o ...
-O cap miol més sobre un gatcacau quan comença a sortir el sol! -exclamà Gatafòrum un pèl enfadada. Gatúnic aixecà una cella amb una mirada d'innocència.
-No més gatscacau? -inquirí decebut. La Gatafòrum féu un breu miol d'afirmació.
-No més gatscacau.
-I per què? -demanà Gatferotge-. No entenc quina necessitat hi ha de dir als gats el que cal miolar i el que no! -Gataxica li féu un lleu mèu irònic.
-Perquè hi ha gats que saben el que és intel·ligent de miolar i hi ha altres que no en sabem pas -en aquell moment es féu un breu silenci. Sa Gatamoixa arribava a la terrassa amb el seu caminar felí i cadenciós tant propi d'ella.
-No es tracta de limitar el que miola la gent -miolà sa gata amb força-, sinó de mirar de no miolar tantes bajanades que omplen de miols inintel·ligibles i no deixen escoltar els miols interessants -Gataxica féu un lleu somriure.
-Bé, noia, cap problema, al fòrum miolarem coses interessants i quan anem a la terrassa de sobre l'Ateneu o a sa taverneta de gats a fer una xarrupada de llet de Lima ja parlarem de bajanades -sa Gatamoixa somrigué amb condescendència.
-Llet de lima! Quina vulgaritat! Sa gata només pren Llet fermentada francesa! Bé, així quan anem amb sa gatada a la terrassa de l'Ateneu? -Gatafòrum mirà a la nouvinguda.
-Tu diràs, noia, quan els teus Gatsadmiradors ens deixin un tros de terrassa lliure!
-Noia no en tenc cap que em deixi la figa calenta!
-Bé, llavors què? Se us acut quelcom d'intel·ligent per dir al fòrum? -preguntà Gatferotge amb sarcasme. Un gat alt i prim que havia arribat amb la Gatamoixa intervingué:
-Potser podem parlar dels millors mioladors del segle passat! -Gatferotge féu un miol d'aprovació davant aquella proposta tant intel·ligent del Gatcampió. Era un gat de la part alta del barri i tothom tenia els seus mèus molt ben considerats. Gataxica i Gatafòrum feren un breu miol mirant al cel.
-I si parlem de les gatades líriques de Gataensucrada? -la proposta de Gatacalma no semblà tenir molt de suport.
-Divina gatada! Jo prefereixo parlar dels millors miols d'aquest estiu al fòrum -argumentà Gataxica-. Què us sembla l'últim miol dels Gatsdejardí que ja pul·lulaven per l'Univers buscant el planeta Felí? -Gatúnic abaixà el cap una mica enrojolat. La Gatafòrum somrigué.
-Si, a mi m'ha agradat molt, sobretot el tros en que el llibre de la Gataolea serveix de guia als futurs gatviatgers -sa Gatamoixa arrufà els bigotis indignada:
-Històries de gatsdejardí, tan imperialistes com sempre -miolà molesta sa Gatamoixa. La Gataxica la ignorà.
-I el gatdetectiuprivat? -interrompé-. És molt divertit! Ara convertim a Gatsalgado en historiador de gats i descobridor de cròniques gatunes, és genial! -Gatúnic intentà miolar:
-Ei! Gatesexagerades, no és pas per tant...
-Noi! -conclogué Gataxica amb contundència-. Amb els miols que tenies, Gatcervantes com a mínim!

_____

-Redéu, aquest coi de gats han tornat a miolar aquesta nit! No hi ha manera de dormir en aquesta casa -cridà Oma emprenyat.
-No parlis de gats i deixa d'anar a la terrassa de l'Ateneu fins a les tantes a fer birres i potser dormiràs una mica més! -li replicà Tech.

____

La Gataxica s'allunyà un pèl del grup i féu un miol de befa! Redéu aquesta Gatasàvia, no hi ha qui aguanti a la Gatafòrum quan adopta el posat de saber-ho tot, regats! -pensà-. Si és una atapeïda! Tanmateix prepara molt bé el gatcacau!

-Passa alguna cosa? -demanà la Gatafòrum aturant-se.
-No res -contestà la Gataxica amb un miol suau-. Només mirava de pensar quelcom intel·ligent per miolar.
-Ah! Si? Vols dir que n'ets capaç?

Comentaris

  • Llibre | 24-10-2005 | Valoració: 10

    Per cert, que ara ho estava pensant, i ja que aconsello la lectura dels teus anteriors relats sobre el Fòrum de Gats, no em costa res intentar col·locar els links perquè la resta de relataires hi puguin accedir directament.

    Per tant, aquí trobareu el primer Fòrum de Gats, i en aquesta altra adreça hi trobareu el segon Fòrum de Gats.

    Fins la propera!

    LLIBRE

  • Llibre | 24-10-2005 | Valoració: 10

    Ei! Que t'acabo de trobar en la llista de "L'editora destaca...", i això m'ha fet recordar que encara no te l'havia comentat, aquest relat.

    Noia: ho sento! Ja saps que aquests dies vaig de bòlit.

    M'agradaria poder-te dedicar una bona estona i entrar a fons en el text, però no disposo de gaire temps.

    En tot cas, només dir-te que el trobo irònic i divertit com els altres dos que ja has escrit (i que des d'aquí recomano a aquells relataires que encara no els coneguin). A més entres en temes íntims dels relataires amb el puntet àcid d'una ironia neta de prejudicis, i alhora rient, per dir-ho d'alguna manera, de la teva mateixa ombra. Ideal per saber acceptar les crítiques (que sovint hi ha qui no sap fer-ho!).

    Resumint: un relat àgil i divertit amb molts matisos de familiaritat amb l'univers relataire que ens envolta.

    Petons,

    LLIBRE

  • Com és diu "hola" en gat?[Ofensiu]
    Carles Malet | 12-10-2005 | Valoració: 10

    He descorbert ja més d'un relataires després de rebre algún comentari, i, per curiositat i educació, visitar el seu cau de relats.

    D'on t'inspires per organitzar aquest univers felí? Un terrat fresc on pots deixar-les anar amb llibertat i irreverència.

    Confio que ens anem trobant per aquest mon virtual, però tant ple de sentiment, humor i complicitat que ens ofereix RC.

    Una forta abraçada i fisn aviat.

    Carles

  • Em sento sardina[Ofensiu]
    Somuf | 11-10-2005 | Valoració: 10

    He arribat al teu terrat per la valoració que has fet del meu relat (no sé si dir-li així després de llegir el teu). Realment ser gat al teu teclat és tot un privilegi. En fi, em sento una miqueta sardineta però, amb permís, vaig a rellepar-me com si fos un gatet rellegint el teu regal (Mèu! vull dir, relat).

  • abeixa | 06-10-2005 | Valoració: 10

    kin tarrat mes xulu

  • jeje... el tercer lliurament!![Ofensiu]
    marc (joan petit) | 06-10-2005

    Alícia!

    Saps qui ens faltaria? En Marremèu Torracastanyes. Crec que ja en tinc algun candidat... jeje
    Ahir em vaig assabentar del lliurament del gats3 i no me l'he volgut perdre. Així que he arribat a la feina (?¿? es pot dir¿?¿?) l'he llegit i m'ha fet riure!!!

    Com sempre! Irònica i observadora. No puc dir res més. I com que és un divertimento, així queda.

    I opino el mateix que la Gatacalma... els vespres, des de la teulada de l'ateneu, o des del refugi que ofereix la taverneta, tenen un color diferent, i els miols surten més afinats.

    I, finalment, un secret. No ho diguis, però passa-ho:

    "He muntat un bar clandestí on es serveix remèucao."
    "M'han parlat de l'existència d'una teulada on es miola de tot...."

    Apa...

    Marc-

  • Triple felí[Ofensiu]
    pivotatomic | 01-10-2005

    Si el Sender ha passat a la història de la literatura per una moxaina com les "greguerias", tu comences a reclamar un lloc a l'olimp relataire per les teves històries gatunes.

    A més, entre meu i remeu, les deixes anar que dona gust. I com que ja saps que, Al Fatah's a banda, pensem molt semblant, gaudeixo a tope amb aquesta ironia felina que destilen.

    Semblaria que els gats no poden tirar triples per culpa de les urpes, no? Doncs... va a ser que sí!

  • Amb passos[Ofensiu]
    Lavínia | 30-09-2005

    silents des del tros de teulada que tinc assignat, deixa'm dir-te que que bones són les vetllades a la teulada-terrassa de l'Ateneu amb la companyia boníssima de la Gataxica, la Gatafòrum, el Gatúnic, el Gatnegre i tots presidits per sa Gatamoixa que és única i irrepetible.

    Molts mèèèèèuuus per a tots i totes.

    Gatacalma.

    PS
    Petons de la Lavínia, la meva mestressa.


  • meu, meu i remeu ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 30-09-2005

    això, remeuuuuuuuuuuuuuu, he notat a faltar un gat, i supòs que la gatamoixa també, pobra gatamoixa tot l'estiu amb els gatsmiols de l'Ateneu, que ja només poden miolar, ja anyorava sentir a prop el gatferotge i la seva olor de mascle, i del gatunic i de la darrera incorporació a la gatada, el gatnegre que quan la gatamoixa el veu, s'esmola les ungles i se pentina el bigoti ... aquesta gatamoixa no té remei ...

    una gataferrada molt forta

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

83728 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")