EL FOLLET TRAPELLA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
El Xinxol era un follet petit i entremaliat. Vivia en una balma al bosc i quan el fred es feia mes viu sense que ho veies ningú s´ amagava ben amagat les llargues nits d ´hivern a unes golfes de una masia. Allà en un racó entre un perol d’aram i una vella caixa de núvia que ningú sabia d ´on havia sortit hi tenia el seu niu, un jersei vell del amo que ningú el trobava a faltar i per coixí una barretina de llana que havia sigut de algun besavi i per llençol un mocador de llana una mica arnat que algú havia abandonat. Allà estava calentó i no l importava les nevades ni les gebrades.
Per la nit buscava per la cuina alguna menja i ja estava satisfet. El Xinxol malgrat els deus dos-cents anys tenia moltes ganes de jugar.
Si arreplegava el gat li tibava la cua fins fer-li fer molts marrameus. Al gos solia espantar-lo cridant ben fort, com si fos un llop. A les gallines els hi prenia els seus ous . I a la guineu que algunes vegades sovintejava la casa l´ espantava fent un soroll fort, com un tret. A les vaques bevia de la seva llet. I al cavall li feia pessigolles a les orelles.
I si als animals els molestava a les persones també. A l´avia Pilar li amagava les agulles de fer mitja. A la jove li trencava algun plat, perquè la sogre es queixes de que era un desastre. Al Joan li amagava la pipa de fumar i el tabac i als nens li agradava de remenar las seves motxilles i algunes vegades fer desaparèixer algun treball de l’escola.
Ell quan feia alguna trapelleria reia i es posava content. Vaja no tenia cura, era així, trapella...
Un dia una nena, la més petita de la família, la que li amagava la nina es va posar malalta. El follet anava a agafar un os de peluix que tenia a les mans quan la nena el va mirar i el va veure.
El follet es va espantar molt al veure els crits que va fer la menuda i la prompte vinguda de la mare de la petita, que va creure que el que li deia de un homenet petit amb barretina era producte de la febre .
En aquell moment va entrar el metge i el petit follet que s´ havia ficat sota el llit ben amagat va sentir tota la conversació. El metge semblava preocupat de que les medecines no li fessin afecta a la petita, va dir a la mare que ja no sabia que fer més per guarir-la ,que potser millor la portessin al hospital proper si no millorava en vuit hores, que tornaria l´endemà
Al sortir la mare i el metge el follet s’escapoli cap a les golfes, el follet no era dolent i amb els seus llargs anys havia vist moltes coses. A poc a poc va tornar a l’habitació de la petita i al veure que dormia va agafar el prospecta de la medicina, llavors ell va recordar que en un cas similar un nen s’havia guarit amb una medicina que preparava un follet amic que era botànic .
Corrents va marxar a trobar l’amic i li va explicar el cas. El follet botànic va llegir la composició i va dir hi faltava una herba molt especial que creixia al bosc.Li va donar un preparat, li va dir canvies en un descuit dels pares ,el preparat de la tauleta de nit i que el tingues informat, no fos cas que tinguessin de demanar ajuda al rei dels follets, que era el més savi.
El Xinxol ho va fer el més aviat possible. Quan li va tocar la medicina la mare la va donar a la nena i aquesta al cap de unes hores li va baixar la febre. El follet que estava al cas es va posar molt content, la reacció del metge al mati Quan va venir el metge va sospirar alleujat i va dir la nena estava molt millor i per fi ja sabia es posaria bona, que tot es quedava en un ensurt, aviat podria corre i jugar. Les medicines al final feien afecta.
En Xinxol va anar corrents a donar la bona nova al follet botànic que també es va alegrar molt.
En Xinxol estava molt joiós de que la nena es guarís i quasi li van passar les ganes de fer trapelleries.
Però un follet es un follet i el dia de Reis en veure tantes joguines pels nens, no va poder estar de agafar un llibre que anava destinat a un dels menuts, junt a una caixa on explicava com fer trucs de màgia, ho havia demanat als Reis i era bon xicotet, li havien portat. Els pares es refermaven també en que l havien vist.
Elnen van buscar i rebuscar i mai el van trobar.
Ara en Xinxol esta tant entretingut amb els seus trucs i llegint que s´ ha oblidat de fer trapelleries, fa trucs de màgia pels ratolins del bosc, que el miran embadalits.
De cop i volta la casa es va tornar tot més tranquil,la nena jurava que havia vist un homenet amb una barretina vermella, quan estava malaltona varies vegades.
Els pares i els germans no la creien, sols l’avia va dir. Dons perquè no ?. Jo de petita també en vaig veure un, potser es el mateix.

Comentaris

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 21-12-2016 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=1588

    Gràcies, ja saps que tenim OBERT fins passats els Reis.

  • Molt bo[Ofensiu]
    Karin | 16-12-2016 | Valoració: 10

    Malgrat tot, el follet no era tant trapella

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323122 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.