El Far (I)

Un relat de: Linkinpark

Capitol I

A la rodalia del far de Friston, quatre nois n'arrossegaven un altre que restava immòbil. El deixaren arran del mar. Aquell no notava com l'aigua li mullava la camisa hawaiana i els pantalons blancs.
A poc a poc aquell cadàver va anar endinsant-se al mar desapareixent de la vista dels quatre joves, que ho observaven tot des de la porta d'una discoteca.
Els joves s'endinsaren a l'interior amb diverses prostitutes que havien vist i ris l'incident de la sobredosis del jove.

Un altre home ho havia observat tot amb indiferència des de la seva casa, el far de Friston. Feia anys que aquell vell no eixia del seu far. Allí dins havia trobat la protecció que necessitava i la solitud que pensava que li agradava.
El far de Friston tenia un porta blanca amb la paraula Sexe escrita, de la qual feia anys que tan sols un altre vell travessava, Vicent Gregori. Aquest era la persona que li duia el menjar setmanalment al vell que habitava dins.
Després d'aquella porta, que grinyolava al ser oberta, hi havia una escala, feta de metall, que pujava en cargol fins arribar a la planta on hi havia el gran focus, que guiava els vaixells, i restava el vellard. Eixa habitació era àmplia, no per a poder-hi viure, però el suficient per aquell avi que vivia tot sol, el més allunyat de l'altra gent.
També hi havia com un rebost, on hi havia el menjar, que cada dilluns l'ancià carregava per totes les escales, i les grans bombetes que servien d'il·luminació per al far.
El terra de la sala era d'un color blanc i les parets d'un groc desgastat, encara que la zona que encarava al mar hi havia vidres pels quals s'observava el pèlag.
Al terra de la sala hi havia espargida roba bruta i un sac de dormir que el vell havia dut després de la separació amb l'Àngels, que sigué quan decidí apartar-se de la resta del món.
No hi ha cap altra menció que és pogués fer d'aquell far immens, que va presenciar multitud d'esdeveniments, a l'igual de l'okupa, que també en presencià moltes.

Comentaris

  • el far 1[Ofensiu]
    donablanca | 09-03-2005 | Valoració: 10

    he començat aquesta història i continuo llegint.
    el far de finstro (estan a chiquitistan).
    per començar has deixat una incognita i t'has passat a un altra assumpte (el vell). Tots estem esperant la relació amb el mort.
    vaig a per el 2

  • Com a tribut[Ofensiu]
    Biel Martí | 24-02-2005

    Com a tribut als teus múltiples comentaris i elogis, em proposo repassar la teva obra penjada a la web, que de moment fa molt bona pinta. Llàstima de capítols tant curts, emperò, un cop l'has començat ja 'acaba!

  • Ben redactat.[Ofensiu]
    OhCapità | 18-01-2005 | Valoració: 9

    Interessant història. Quin punt en comú tindran el mort i el vell? No tenen res a veure? Esperaré amb impaciència la continuació. Deixes oberts camins distints per seguir la història, mmm, bé a esperar.

  • Q m'entar-hi[Ofensiu]

    Noi, has començat una història amb un jove mort i de cop has passat a una altra història amb un vell viu. De què anirà doncs el relat, del mort jove o del vell viu?

    Qui lo sa?

    Haurem d'esperar el següent capítol, aquí en directe, a Relatsencatala.

    Va Linkinpark, a veure si m'atrapes. T'espero al final de Quan tornin les foscors!

    Què vol dir "havien vist i ris l'incident" ?