El far de Sant Sebastià

Un relat de: escaldot

Obertament altiu,d'ombra clara com per somiar diria que es el mirador del far de Sant Sebastià. Com una campana dalt del campanar rep les brises i si el vent bufa amb violència l'acull amb paciència tot barrejant els colors tendres i els olors de fàcil endevinar, ho acarona i ho llença amb força sermonejant l'Empordà.
Enllà de la llum del far hi ha pobles que baden, pinedes, alzines i verds que ballen. Shi endevinen filots de fum que des d'alguna masia somrient creix amunt i s'esborra tot sol veient com l'ona escomet neguitosa la maquillada costa.
En veure sota meu el vol d'una gavina penso en no sé qué i un rosec juga amb mi graciós, astut, amb regust de pinyó aixó si.
Allà baix hi ha vida, i a dalt no en sé la mida núvols mariners fan una crida amb salabror humida guarnida de flors.
En fer-se fosc hi he pujat tot espiant els estels i d'entre ells un de molt juganer m'assenyalava el camí de Les Formigues que se que guarden com pastors un ramat de blaus exultants, de diferents mides.
De cua d'ull un gat m'ha mirat, lleuger com es no s'ha mogut i aixó m'ha estranyat, la mirada li xispejava harmoniosa.
He tancat els ulls resignat. Hauria fet un crit al cap de Begur perqué s'apartés i així veure-hi més. I encara si pogués m'hauria tirat per volar fins Tamariu que sé que hi es peró cala silenciosa mai m'ho diu.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

escaldot

92 Relats

142 Comentaris

88032 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Signo ESCALDOT perquè les gotellades d'estiu
escampen esperança , reparteixen olors i sovint
barregen els colors.
Sóc del 57, de la terra d'en PereIV.

La meva adreça:
jordideumat@hotmail.com