El despertar

Un relat de: Naiade

La Laia estava feta un garbuix. Des que s’havia convertit en dona feia uns mesos tothom la tractava diferent: El pare amb qui sempre havia gaudit d’una gran complicitat, es mostrava distant i poc comunicatiu, la mare aprofitava qualsevol moment per a donar-li lliçons sobre sexualitat, tema que la Laia no volia escoltar, la violentava.
Cada estiu solia passar un parell de setmanes a casa la Lea la seva cosina preferida; tenien la mateixa edat i amb ella podia parlar de tot. Els oncles no li estaven tan a sobre i li donaven la llibertat que ella hauria volgut tenir.
La Lea era més desperta que ella i ja sortia amb un xicot que tocava la guitarra en un conjunt. A la tarda, solien anar plegades a un local vell i atrotinat, on els nois del grup assajaven. S’asseien una estona i en acabar la Lea li deia:
- Ara surto. - Ah, no diguis res d’això als pares he! - Tu espera’m a la placeta del centre.
La Laia contemplava com els nois recollien els instruments, mentre la seva cosina es feia fonedissa amb el xicot de la guitarra.
Des del primer moment es va fixar en el cantant, en Jan, un seductor. Quan la mirava, ella, tímida per naturalesa, envermellia, però rere els focus creia dissimular-ho. Quan se li apropava, i s’oferia a acompanyar-la a la placeta del centre, la Laia temia que el noi sentis els batecs accelerats del seu cor. A poc a poc amb la cadència suau i captivadora de la veu d’en Jan s’anava relaxant i sense adonar-se’n, es trobava embolcallada en els seus braços. Quelcom en ella la impulsava a seguir...però una alerta ressonava dins seu com una sirena estrident i l’aturava. Va comprendre que encara no estava preparada. Potser sí que alguna cosa desconeguda s’anava instaurant lentament en ella...Esperava amb ànsia i alhora amb certa inseguretat que li aportarien aquelles novelles sensacions.

Comentaris

  • El despertar[Ofensiu]

    Realment disecciones un despertar a les noves sensacions: sortir de la closca, adonar-se que el cor et batega més ràpid davant algú o alguna situació...Però la teva protagonista és assenayda i veu que no està preparada per a fer el salt...
    Molt bon relat! Qualsevol de nosaltres s'hi pot sentir identificat. Enhorabona!
    I moltes gràcies pel teu comentari al meu "I ara què?"!

  • Com cal[Ofensiu]
    Materile | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Un relat que sorgeix amb un pèl de rebel·lia de la protagonista, sobretot contra la mare que és qui marca camins, i que se suavitza quan és a casa de la familia. La Laia també apren de la seva cosina i madura amb la seva consciencia i els seus dubtes... M'ha agradat molt pel seu efecte lliscant que ens apropa a la seva adolescencia. Un relat molt ben escrit, tu ja ho saps.

    Una abraçada,

    Materile

  • Desig, dubtes i pors.[Ofensiu]
    SenyorTu | 19-01-2015

    És un relat amb final obert, com ha de ser, sobre el despertar dels instints de la Laia i com ella mira de situar-se en aquest context; en relació als altres i en relació a si mateixa. Has trobat un to narratiu adient amb el qual mostres, al principi, una visió més distant de la situació i després la vas enfocant més a l’interior de la noia, en el desig, en els seus dubtes i les seves pors.

  • Sensacions[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Aquestes sensacions arriben quan arriben, sense forçar-les, sense buscar-les, com l'amor. En aquest cas és més novedós, desconegut, però arriba. Noia, no et preocupis, escolta la música, escolta la veu de'n Jan i deixa't endur. Si és ell, ho sabràs. Una abraçada.

    Aleix
    ´

  • Curiós...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Curiós, sembla ser que els consells de la mare la violentaven, d’altre banda però, no queien pas en sac foradat i la Laia, potser de manera quasi inconscient despertava lentament i amb força seny.
    Fins el mes que ve! Ep, si no hi ha un altre relat que es coli entre el cicle vital.
    —Joan—

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

274954 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com