El defecte Clos, o Cloisme

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El defecte Clos, o Cloisme

El Nadal del 2005 ens ha deixat una mala imatge de tots nosaltres, l'any 2004 la imatge esfereïdora ens la donava el tsunami que alimentat per la cobdícia de tothom s'enduia milers i milers de vides, aquest any amb únicament una víctima la sensació quasi general, és la de sentir-nos còmplices necessaris dels assassins, i de ser-ho de forma clara i evident, tot i que des de l'opinió pública és faci derivar la responsabilitat als polítics en general, i especialment en lo concret ,a l'Alcalde de la Ciutat de Barcelona, l'inefable Clos.

L'actual Alcalde, de professió metge anestesista, havia aconseguit durant els seus anys de mandat, que les tècniques aplicades en la seva activitat laboral anterior, arribessin a fer perdre la consciència d'una majoria de ciutadans, i d'aquesta manera, ara uns i desprès els altres, joves i grans, catalans i forans, tots els veïns que tenien pocs recursos anaven marxant fora Ciutat, sense poder fer gaire cosa més que queixar-se; la Ciutat en aquest període ha esdevingut la Meca dels especuladors, i un referent de la criminalitat quin abast ultrapassa en molt les ribes de la mediterrània; calia ara trobar la solució definitiva, i sota el nom d'Ordenança del Civisme, recollia expressament el rebuig que a Barcelona generen els pobres. D'aquí a l'assassinat del caixer automàtic, hi ha una llarg rosari de vexacions, agressions, pallisses, insults ,... que la consciència anestesiada dels ciutadans, tolerava quan no justificava obertament. Ara amb la sensació general de formar part del grup que ha dut a terme el crim del caixer automàtic, des de la ciutadania es comencen a sentir veus critiques.

Una de les definicions de Clos , és " circuit, aïllat completament de l'exterior ", en això consisteix bàsicament el Cloisme, en crear el miratge d'una Ciutat ideal, de persones perfectes
[ entès el concepte perfecció, com acceptació cega del cloisme com doctrina vertadera ] , i en la consecució d'aquest ideal relaxar tant com sigui precís, la consciència moral de la ciutadania, fins arribar si cal a anihilar-la.

No ens serveix que les escorrialles de l'antic Partit Comunista del Nen Jesús, disfressats ara d'ecologistes, diguin no a l'Ordenança de la Discòrdia, al mateix temps però, continuen instal·lats en els pessebres públics, consumin bona part dels recursos, que haurien evitat la major part de les vexacions, agressions, pallisses, insults, i per descomptat la mort horrible d'aquest Nadal 2005. El doblet de la Maiol a l'Ajuntament i l'home a la Generalitat, [ amb retribucions més que astronòmiques en ambdós casos ], és comparable al Síndic Ribo, quina àrea consumeix uns recursos públics que permetrien donar solució DEFINITIVA al problema de les persones que viuen al carrer; hi ha més gent guapa que viu de la cosa pública, síndic de l'Ajuntament , Síndic de la infància, Síndic ,........................ per una Nació tant petita, i segons diuen tant solidaria, potser això fins i tot ho podríem qualificar com excessiu, oi ?

El Cloisme, enfront d'altres concepcions de la cosa pública, no sembla perillós, les doctrines però, cal jutjar-les sempre des de els seus efectes, i més enllà dels que viuen del pessebre públic, activa o passivament , us convido amic lectors a reflexionar en allò de positiu - en termes generals - que ha aportat a Barcelona i àdhuc a Catalunya , l'aplicació pràctica del Cloisme com a doctrina política.

En tot cas, la visió horrible d'aquest any, ha vingut des de Barcelona, i no ja del Sud-est asiàtic, potser finalment serà cert que Espanya és una potència mundial ?

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407098 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com