El concert

Un relat de: Taller literari del CP de Joves
Un voluntari d’una ONG va tenir una idea: buscar un grup de música perquè fes una cançó reivindicant la integració de les persones amb risc d’exclusió social i la multiculturalitat. L’objectiu era crear consciència a la societat de llibertat i igualtat.
És per això que va fer un càsting per trobar músics que haguessin trencat les seves pròpies barreres per fer música. D’aquest càsting van sortir cinc músics: Jackes (un raper amb discapacitat física), Taksuya (pianista amb problemes de visió), José Manuel (guitarrista amb mobilitat reduïda), l’Admed (un bateria sord-mut) i en John (un baixista amb discapacitat intel·lectual).
Un cop els va reunir els va proposar que fessin una cançó que sigués capaç d’arribar absolutament a tothom i, un cop enllestida, la van gravar a una discogràfica que la va distribuir a totes les emissores de ràdio i van fer una gira per tota Europa.
Com que la cançó va ser tot un èxit i transmetia valors d’inclusió i igualtat, el grup musical va decidir fer un pas més enllà i anar a fer un concert a un camp de refugiats a Grècia. Volien donar esperança i solidaritzar-se amb els allà presents.
Un cop allà, alguns voluntaris del camp els van ensenyar l’espai i els músics van tenir l’oportunitat de poder parlar i compartir experiències amb les persones que hi vivien. I van quedar molt sorpresos de què molts d’ells escoltaven música amb els seus discmans. I escoltaven de tot! Des de Mozart a Cheb Hasni, passant per Beatles, Nicky Jam, Ryuichi Sakamoto o Miriam Makeba.
Va ser així com els músics es van adonar que la música és l’únic llenguatge universal capaç d’arribar a tothom, independentment dels orígens o les seves circumstàncies personals, i que és una eina que ens apropa a tothom.
A la nit, a l’hora de fer el concert, tot el públic present va corejar la seva música...

Khalid Filadi
Jordi Sanromà
Youssef Argabi

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-04-2019 | Valoració: 10

    La igualtat, sempre aquesta, que ens fa tindre més unió entre les persones discapacitats. Un relat preciós amb molta cura respecte a la música que és la que transmet les il.lusions per a tots.
    Una salutació... i enhorabona Taller literari.
    Perla de vellut

  • La música[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 09-03-2019

    I la literatura, les arts en general, tot ajuda i tot són maneres de comunicar-se, sense barreres. I vosaltres avui heu tocat música escrita i heu viatjat a un camp de refugiats, perquè el fet d'escriure us fa lliures, i no ho dic jo, que consti. Viatjar amb la ment és l'únic camí per assolir la veritable comunicació, ningú pot posar barreres a la creació, a les coses que podem imaginar.

    Ens poden fer callar, però seguim pensant i vivint dins d'una realitat que sols nosaltres podem fer callar. I mai no ho farem.
    Visca la música que ens heu tocat avui.

    Seguiu com ara. Ens veiem aviat, en aquest món literari que ens uneix.

    Ferran

  • Molt bonic![Ofensiu]
    Joaquima Pellicer Solà | 09-03-2019 | Valoració: 9

    Efectivament, la música ens apropa. Un relat molt bonic i solidari. Felicitats!

  • Molt bé![Ofensiu]
    mar - montse assens | 19-02-2019 | Valoració: 10

    Molt bo aquest relat. Jo sé l'esforç que feu per escriure un relat i per això en reconec el seu valor. Segui així, no pareu d'escriure!

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Taller literari  del CP de Joves

Taller literari del CP de Joves

12 Relats

30 Comentaris

15362 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquest és el resultat del taller literari que es duu a terme amb un grup de joves.

També vam fer un taller de contes per a participar en els contes de "La llum".

Fa poc hem fet un taller d'auques que encara no està acabat...

I ara a més a més de fer poemes també fem microrelats :)

Tenim un relat publicat en el llibre "Relats absurds" per a la Marató TV3 2018

En el llibre " Per la vida, arts i lletres solidàries" ens han publicat un relat

Desitgem que gaudiu de la lectura tant com nosaltres gaudim de l'escriptura.